Populaire Juf Braaksel krijgt een eigen musical

12 oktober 2023, 08:46 - Redactie
Populaire Juf Braaksel krijgt een eigen musical

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Carry Slee over Juf Braaksel komt er in december een heuse bioscoopfilm over de populaire juf en dat niet alleen, vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat Juf Braaksel een eigen musical krijgt.

In 2018 liet Carry Slee, bekend van boeken als Spijt!, Lover of Loser en Afblijven, het publiek kennismaken met Juf Braaksel. Vorige maand verscheen het zesde deel in de serie en in december volgt er een bioscoopfilm. Van het eerste boek, Juf Braaksel en de magische ring, zijn inmiddels al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

‘’Ik ben heel trots op het feit dat wij het vertrouwen hebben gekregen om Juf Braaksel naar het theater te brengen. Voor de huidige generatie van 8+ is de juf een iconisch figuur geworden, waar een zesdelige boekenreeks over is gemaakt. Carry Slee is voor mij persoonlijk een groot onderdeel geweest van mijn jeugd, ik ben opgegroeid met veel van haar boeken. Ik vind het dan ook een eer om met mijn team de vertaalslag naar het theater te gaan maken voor een musical. We starten binnenkort met de casting voor volwassenen én kinderen, ik kan niet wachten!’’ aldus producent Sturkenboom.

Het script en de regie liggen in handen van Florus van Rooijen, Marnix Wetzer zal de muziek componeren en Aukje Nieuwenhuijze tekent voor de choreografie. Net als bij de bioscoopfilm blijft Carry Slee, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical.

De musical gaat op zondag 22 september 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn in première waarna een landelijke tournee tot voorjaar 2025 zal volgen.

Première
N.N.B.
Dernière
N.N.B.
Producent
STENT
Meer over Juf BraakselAnder nieuws over Juf Braaksel
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda