Muziektheater proMITHEus annuleert Next to Normal en Gutenberg! De musical!

18 september 2017, 19:30 - Redactie
Muziektheater proMITHEus annuleert Next to Normal en Gutenberg! De musical!

Muziektheater proMITHEus brengt sinds 2014 kleinschalige, theatraal interessante musicalproducties naar Vlaanderen. Tweemaal, voor Thrill me en Murder Ballad, konden zij genieten van financiële steun van de overheid. Vorig seizoen, voor Songs for the Fallen, moesten ze het echter zonder steun van de overheid stellen. De productie kreeg een zakelijk zeer goede beoordeling en artistiek werd ze goed bevonden. Dit was jammer genoeg niet voldoende, oordeelde de minister. En toch werden er toen projecten met zowel artistiek als zakelijk mindere adviezen terug opgevist en wel ondersteunt.

Muziektheater proMITHEus kon voor Songs for the Fallen echter rekenen op financiële steun van heel wat particulieren die cultuur investeerders werden omdat het geloof in dit soort musicalvoorstellingen en het ongeloof in de subsidiebeslissing zo groot was. Daarnaast kon gerekend worden op enkele (éénmalige) sponsors. Zo kon door heel veel goodwill, ook van cast en crew deze voorstelling afgelopen seizoen toch nog aan Vlaanderen getoond worden.

Voor het komende seizoen stonden er twee nieuwe voorstellingen ingepland. In november zouden ze starten met Next to Normal en in maart planden ze Gutenberg! De musical!. Helaas kreeg proMITHEus afgelopen week het bericht dat ze voor Next to Normal, ondanks wederom een goed artistiek en zakelijk zeer goed advies geen ondersteuning mogen ontvangen. Door deze beslissing is proMITHEus dan ook genoodzaakt om al de geplande voorstellingen van Next to Normal en Gutenberg! De musical! voor dit jaar te cancellen.

De verkoop van de voorstellingen liep goed, er werd zelfs al een extra voorstelling voor Next to Normal in Leuven gepland, omwille van twee uitverkochte avonden. "Na een korte preview op de seizoenspresentatie bleef de ticketverkoop stijgen en dit bij een over het algemeen jong publiek", meldde Annick Dumalin, programmator van 30CC, die uiteraard ook aangedaan is dat deze productie voor dit seizoen zal wegvallen.

De cast was al vrij ver gevorderd in het repetitieproces. Een eerste doorloop stond al ingepland. Eerste opstart voor bouw decor zou beginnen. De verdere promotie van de voorstelling zou van start gaan. Er werden al vele stappen gezet om Next to Normal aan Vlaanderen te tonen. Muziektheater proMITHEus gelooft samen met cast en crew nog steeds dat het een gemis is mocht deze voorstelling niet binnen het professionele circuit in Vlaanderen kunnen gezien worden en wil graag programmatoren overtuigen dat deze voorstelling een aanvulling is binnen het huidige aanbod. Daarom plant proMITHEus om in de toekomst een compilatie van Next to Normal te tonen en hopen ze hiermee alsnog de voorstelling volgend seizoen te kunnen brengen.

Voor de voorstellingen op 3, 4 en 5 november in het Wagehuys in Leuven zal muziektheater proMITHEus samen met de ploeg van Next to Normal en sympathiserende collega’s uit de sector een benefietprogramma samenstellen met hierin onder meer verschillende fragmenten uit hun voorgaande producties Thrill Me, Murder Ballad en Songs for the Fallen. Op die manier heeft het publiek toch de kans om weer met proMITHEus kennis te maken en zijn er financiële middelen om dit seizoen achter de schermen verder hard te werken om deze voorstelling volgend seizoen wel te kunnen presenteren.

Publiek dat in Leuven of Antwerpen reeds tickets kocht wordt spoedig door 30CC of het Fakkeltheater op de hoogte gebracht over verdere afhandeling.

Première
16 januari 2012
Dernière
9 juni 2012
Producent
Stage Entertainment
Meer over Next to NormalAnder nieuws over Next to Normal
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda