Musical Hadestown grote winnaar 73e editie Tony Awards

10 juni 2019, 09:55 - Redactie
Musical Hadestown grote winnaar 73e editie Tony Awards

De musical Hadestown is de grote winnaar geworden tijdens de 73e editie van de Tony Awards. Hadestown had in totaal 14 nominaties, van deze 14 werden er 8 verzilverd waaronder voor beste musical, beste muziek en beste regie.

De prijs voor beste acteur in een musical ging naar Santino Fontana voor zijn rol in Tootsie, beste musicalactrice werd Stephanie J. Block voor haar in The Cher Show. Beste bijrol werd gewonnen door Ali Stroker, het was voor het eerst dat iemand in een rolstoel een Tony Award won.

Het stuk The Ferryman won de prijs voor beste toneelstuk, de Brit Sam Mendes die het toneelstuk regisseerde won de prijs voor beste regisseur. Bryan Cranston won de rol voor beste acteur in een toneelstuk voor zijn rol in Network, een stuk geregisseerd door de Vlaming Ivo van Hove.

De Tony Awards werden wederom uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York. De presentatie was deze avond in handen van James Corden, het was voor de comedian en presentator van The Late Late Show de tweede keer.

De opening van de avond met James Corden kun je hieronder bekijken.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda