Moordhoek van Stichting Muziektheater Tilburg op 11 mei

21 april 2017, 11:16 - Redactie
Moordhoek van Stichting Muziektheater Tilburg op 11 mei

Iedereen in Tilburg en ver daar buiten kent het tragische verhaal van de moord op Marietje Kessels in 1900. Het 11-jarige meisje wordt op 24 augustus dood gevonden in de Heilig Hartkerk in de Noordhoek in Tilburg. Vele (valse) beschuldigingen volgen en een rechtszaak zonder uiteindelijke schuldige laat de vele betrokken Tilburgers met niets dan vragen achter. Deze moord in de kerk en de tergende rechtszaak die er opvolgde staat centraal in de theaterproductie Moordhoek, naar het gelijknamige boek van Ed Schilders (script Anne Simkens).

Een grote productie van Stichting Muziektheater Tilburg met 44 castleden, waaronder ervaren solisten en een echte rechter, in de rol van, hoe kan het ook anders meester Sassen. Samen brengen zij deze zwarte bladzijde uit de Tilburgse geschiedenis met enorm respect en veel inleving op de bühne. Het stuk wordt begeleid door de originele compositie van Ron Antens, initiatiefnemer van deze voorstelling en dirigent van een 20 koppig professioneel orkest.

Indrukwekkende omlijsting van dit verhaal is het decor van Simon Haen, theatervormgever. Hij is gevraagd om de geschiedenis te doen herleven in de schouwburg. Haen: "Het complexe verhaal met veel locatiewisselingen vraagt om een andere aanpak dan bij andere producties. Om alle elementen in dit verhaal tot leven te laten komen, is een decor nodig dat flexibel is en ook wat lucht geeft aan dit zware verhaal. Het centrale decor idee is geïnspireerd op de afgebroken Noordhoekkerk uit 1975."

Stage manager Theo van den Broek van Theaters Tilburg staat ook te popelen: "Het decor wat Simon heeft gebouwd is groots en gedurfd, dit overstijgt echt wat wij in Tilburg gewend zijn! Een decor van dit kaliber zie je normaal alleen bij grote professionele voorstellingen, dit is heel knap gedaan. Ik ga zeker genieten van hoe straks decor, muziek en toneel allemaal bij elkaar komen bij ons in het theater."

Moordhoek gaat in première op donderdag 11 mei in Theaters Tilburg. Kaarten kosten tussen €18,50 en €23,50 en zijn verkrijgbaar in het theater of via de website van Theaters Tilburg.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda