Masterclasses zang tijdens musicalproject

15 juli 2016, 13:52 - Redactie
Masterclasses zang tijdens musicalproject

Jet Pit, regisseuse en zangdocent aan het conservatorium in Zwolle is enthousiaster dan ooit: ‘Wat was het een succesvol seizoen! Mijn leerling Imani stond in de finale van The Voice Kids, de start van onze musicalschool The M Project en wéér gaat een leerling van mij naar één van de beste hbo musicalopleidingen van ons land!’

Samen met dansdocent en choreograaf Gerard Baars startte zij The M Project en hebben een succesvol eerste seizoen gehad in Arnhem. Om dit te vieren organiseren zij een Summer school in Doetinchem, Giethoorn en Arnhem.

"Wij gaan terug naar onze roots omdat hier de bron van ons kunstenaarschap ligt. Ik ben benieuwd naar wat ik er nu zal gaan vinden en wie ik kan inspireren om theater te maken en misschien ons vak in te gaan", zegt Gerard Baars. Zelf volgde hij in Doetinchem zijn eerste dans- en zanglessen en gaf les aan de Willem Nijholt Academie voor musical- en muziektheater en de Nederlandse Musical Academie.

Het dorp Giethoorn is een constante inspiratie voor het werk van Jet Pit. Als geboren en getogen Gietserse heeft zij al vele stukken geregisseerd en geschreven en kan niet wachten om aan het werk te gaan met lokale jongeren en hun talenten te ontdekken.

De derde en laatste Summer school zal worden gehouden op de vaste leslocatie in Arnhem. Jongeren gaan met deze professionals de uitdaging aan om in een korte tijd een musicalpresentatie te maken waarbij workshops zang, dans en spel worden afgewisseld met repetities.

The M Project is in Doetinchem van 15 t/m 19 augustus, in Giethoorn van 22 t/m 26 augustus en in Arnhem op 3 en 4 september. Ga voor meer informatie en inschrijvingen naar www.theMproject.nl.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda