Lazarus-acteur Dragan Bakema opent David Bowie fototentoonstelling in het DeLaMar

1 oktober 2019, 14:33 - Redactie
Lazarus-acteur Dragan Bakema opent David Bowie fototentoonstelling in het DeLaMar

Vanaf aanstaande donderdag 3 oktober is Lazarus, David Bowie’s laatste werk, te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. Ter gelegenheid van deze voorstelling is tijdens de gehele speelperiode een tentoonstelling te zien met exclusieve foto’s van David Bowie. Het is de eerste keer sinds de opening van DeLaMar Theater dat er een fototentoonstelling aan de collectie van het theater wordt toegevoegd.

De Nederlandse concert- en royaltyfotograaf Bernard Rübsamen heeft alle 15 werken gemaakt tijdens concerten van David Bowie in Nederland. De collectie is samengesteld door Rübsamen en Janine van den Ende en bevat front row foto’s van Bowie vanaf de Glass Spider Tour tot aan de Outside Summer Festivals Tour. De expositie is een initiatief van Albert Verlinde van Stage Entertainment Nederland en Andreas Fleischmann van DeLaMar Theater in Amsterdam en mogelijk gemaakt door Janine van den Ende.

Albert Verlinde, Stage Entertainment Nederland: "Met deze unieke tentoonstelling willen we de bezoekers van Lazarus graag trakteren op een extra belevenis tijdens hun avond uit. Deze bijzondere foto’s van David Bowie zijn nog nooit eerder geëxposeerd en alleen tijdens de speelperiode van Lazarus in DeLaMar Theater te zien".

Rübsamen fotografeerde David Bowie voor het eerst op 31 maart 1987 in Paradiso tijdens de persconferentie voor de Glass Spider Tour. Dit was meteen zijn doorbraak als fotograaf. Daarna volgden zes concerten in 1987, 1990, 1991, 1996 en 1997 in Nederland. Volgens Rübsamen was Bowie geweldig om te fotograferen: "Je wist nooit wat je van hem kon verwachten, maar wel dat het van het eerste tot het laatste moment boeiend zou zijn. Hij was iedere keer weer in een andere outfit, had telkens een andere stijl. Hij wist haarfijn waar hij mee bezig was, vaak leek het wel of hij over elke beweging had nagedacht, maar het was altijd verrassend."

Bij de première van Lazarus in New York op 7 december 2015 maakte Bernard zijn laatste foto van David Bowie, welke wereldwijd op het netvlies gebrand staat bij Bowie-fans en -bewonderaars. Het was tevens de laatste foto die ooit van Bowie werd gemaakt. Slechts een maand na de wereldpremière van Lazarus overleed Bowie, op 10 januari 2016.

De fototentoonstelling is te zien op de 4e etage van DeLaMar Theater en gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstelling. Lazarus is van 3 oktober tot en met 5 april te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en gaat op zondag 13 oktober in première.

Foto's: Roy Beusker

Première
13 oktober 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
keyboard_arrow_rightMeer over Lazaruskeyboard_arrow_rightAnder nieuws over Lazarus
Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda