La La Land weet uiteindelijk 6 Oscars te winnen

27 februari 2017, 08:07 - Redactie
La La Land weet uiteindelijk 6 Oscars te winnen

La La Land heeft gisteravond in totaal 6 Oscars gewonnen. De dramedy-musicalfilm had het recordaantal van maar liefst 14 nominaties in de wacht gesleept, alleen de films All about Eve (1950) en Titanic (1997) wisten dit aantal eerder te behalen. All About Eve verzilverde er toen 6 en Titanic wist uiteindelijk in 11 categorieën te winnen.

De musicalfilm won de Oscars in de categorieën: Beste actrice (Emma Stone), Beste Muziek, Cinematografie, Beste regie, Beste productieontwerp en Beste filmsong.

Aanvankelijk leek La La Land ook de Oscar voor beste film te gaan winnen maar dit bleek een pijnlijke fout te zijn. Acteur Warren Beatty had de film al uitgeroepen tot winnaar en de speech van de producers was al gaande toen werd ontdekt dat eigenlijk Moonlight de Oscar had gewonnen. Klaarblijkelijk had Warren Beatty de envelop voor Beste Actrice (Emma Stone) gekregen in plaats van het kaartje met de beste film.

De Oscars werden voor de 89ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood.

La La Land ging op 31 augustus afgelopen jaar in première op het filmfestival van Venetië. Dit jaar won de film ook al het recordaantal van 7 Golden Globes en werd de film door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten uitgeroepen tot beste film 2016.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda