Koninklijk Theater Carré presenteert Carré Beweegt

27 januari 2018, 16:48 - Redactie
Koninklijk Theater Carré presenteert Carré Beweegt

Koninklijk Theater Carré presenteert van 17 tot en met 22 april voor het eerst Carré Beweegt: een week vol energieke shows, waarin een nieuwe generatie performers van over de hele wereld het publiek amuseert met fysiek entertainment. Vier internationale gezelschappen - Cirque le Roux, Circolombia, Flip FabriQue, Fauna - betoveren jong en oud met hun energie, skills en slapstick.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: "Of je het nu ‘physical theatre’, ‘bewegingstheater’ of ‘nouveau cirque’ noemt, wereldwijd zitten steeds meer theaterbezoekers op het puntje van hun stoel voor betoverende shows. Tijdens Carré Beweegt zijn meerdere shows per dag te zien. Carré staat strak van de acrobatische hoogstandjes, krankzinnige energie, kracht en souplesse van artiesten die door de lucht vliegen en gigantische torens bouwen met hun dubbelklappende lijven. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze artiesten hun verhaal vertellen met hun lichaam. Een must-see voor dans-, acrobatiek-, circus- en theaterliefhebbers."

Wereldwijd ontwikkelen artiesten uiteenlopende vormen van acrobatiek, beeldend theater en bewegingstheater. Deze nieuwe stijl noemen ze in Engeland fysical theatre en in Frankrijk nouveau cirque. Carré wil dit genre ook in Nederland op de kaart zetten en presenteert in Carré Beweegt de komende jaren shows van gevestigde gezelschappen en nieuwe talenten van over de hele wereld.

Hieronder het programma voor deze eerste editie van Carré Beweegt.

Cirque Le Roux - The Elephant in the Room

The Elephant in the Room van het internationaal gerenommeerde Franse gezelschap Cirque Le Roux is spannend en opwindend, met veel slapstick en indrukwekkende acrobatiek. We bevinden ons in de wereld van de stomme film. Miss Betty verwelkomt de bezoeker op haar luxueuze landgoed. Gevangen tussen haar wanhopige man, onhandige bediende en wellustige bewonderaar, glipt zij weg van haar bruiloft naar een afgelegen plek. Er is niemand die nog om de spreekwoordelijke olifant in de kamer heen kan. Een hilarische voorstelling.

Circolombia - Acéléré

Circolombia veroverde het publiek met hun explosieve debuutshow Urban, en ook de opvolger Acéléré ontving lovende reacties. De combinatie van de enorme kracht van de artiesten, hun indrukwekkende beheersing van het lichaam en de bereidheid om grote risico's te nemen, zorgt voor zwaartekracht tartende taferelen. De bezoeker krijgt een kijkje in het Colombiaanse circusleven, waarbij zang, lef, kracht en dans centraal staan.

Flip FabriQue - Transit

Flip FabriQue is ontstaan uit een groep jonge artiesten die in 2011 besloot hun dromen te verwezenlijken. In hun shows verwerken zij de ervaringen die ze hebben opgedaan bij prestigieuze gezelschappen als Cirque du Soleil en Cirque Éloize. De show Transit ontving wereldwijd lovende reacties en gaat over hoe het leven verandert en evolueert, en hoe ervaringen uiteindelijk herinneringen worden. Het gezelschap daagt het publiek uit om in het nu te leven en om fantasieën gedurende de show de vrije loop te laten.

Fauna

Het multidisciplinaire en hedendaagse Fauna staat voor hoogwaardige acrobatiek en fysiek entertainment. Zij werken in hun shows met live muziek. In 2017 won het gezelschap meerdere prijzen, zoals de Total Theatre & Jacksons Lane Award voor ´Best Circus´ op het Fringe Festival in Edinburgh. In hun show verkennen ze de grens tussen mens en dier. De artiesten benadrukken de overeenkomsten tussen menselijke bewegingen en dierlijk gedrag. Een schouwspel dat zowel complex als mooi is.

Carré Beweegt is van 17 tot en met 22 april 2018 te zien in Koninklijk Theater Carré.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda