Koninklijk Theater Carré brengt Life of Pi naar Nederland

11 oktober 2023, 18:53 - Redactie
Koninklijk Theater Carré brengt Life of Pi naar Nederland

Koninklijk Theater Carré brengt in het kader van Broadway in Carré de toneelbewerking Life of Pi naar Nederland met de originele cast. Life of Pi, gebaseerd op de wereldwijde bestseller van Yann Martel, is winnaar van vijf Olivier Awards, waaronder Best New Play en drie Tony Awards. Het theatersucces toont de kracht van de verbeelding door de combinatie van verbluffende toneelbeelden, Brits acteerwerk en poppenspel van wereldklasse.

Madeleine van der Zwaan, algemeen en artistiek directeur Carré: “Soms zie je een voorstelling waarvan je denkt: die moét je gezien hebben. Dit is er zo een. Wij halen dan ook met volle overtuiging deze productie naar Nederland. Pi heeft met zijn enorme verbeeldingskracht een diepe indruk op mij gemaakt en Richard Parker (de Koninklijke Bengaalse tijger) heb ik in mijn hart gesloten. ‘Life of Pi’ gaat over een rotsvast vertrouwen in de goedheid van mens en dier, en laat zien dat lang niet alles verklaarbaar is in het leven.”

De bekroonde toneelproductie ging in 2019 in première in Sheffield. Wegens het grote succes opende Life of Pi in 2021 op West End en was het afgelopen jaar te zien op Broadway. Het National Theatre Live heeft onlangs een live registratie opgenomen en uitgezonden in de bioscopen. Momenteel tourt de productie door het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het toneelstuk Life of Pi is gebaseerd op de wereldwijde bestseller en winnaar van de Man Booker Prize, waarvan wereldwijd meer dan vijftien miljoen exemplaren zijn verkocht.

Onder de naam Broadway in Carré brengt Carré succesvolle en hoogwaardige internationale producties van West End en Broadway naar Amsterdam, waaronder PIPPIN, The Book of Mormon, Sunset Boulevard en The Curious Incident of the Dog in the Night-Time. Als opvolger komt nu de zeer bijzondere en hoogstaande toneelproductie Life of Pi naar Carré.

Life of Pi is vanaf eind augustus volgend jaar twee weken exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dit is de première van de internationale tournee voordat het doorreist naar Toronto, Canada.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda