Jordy van Loon te zien in musical Haal het doek maar op

14 maart 2019, 12:18 - Redactie
Jordy van Loon te zien in musical Haal het doek maar op

Jordy van Loon zal gaan spelen in de musical Haal het doek maar op van producent De Graaf & Cornelissen.

Jordy van Loon stond als 15-jarige jongen korte tijd in de schijnwerpers. In 2006 gaf een tante hem op voor een wedstrijd bij Omroep West. Hij won de wedstrijd en zong samen met Frans Bauer het nummer Hé lekker ding tijdens een meet-and-greet. Later trad hij op in het programma Mooi! Weer De Leeuw. Een van zijn leraren had een wens ingestuurd: hij wilde graag dat Jordy letterlijk achter het behang geplakt zou worden. Terwijl dit ten uitvoer werd gebracht, zong hij Het Dorp van Wim Sonneveld.

Producent Jan Adriaan Zwarteveen schreef voor Jordy het lied Verliefdheid (is een toverbal). In november 2008 werd het nummer als single uitgebracht. Hij bereikte hiermee de eerste positie in de Single Top 100, de clip van het nummer (hieronder te zien) is maar liefst meer dan 5.3 miljoen keer bekeken. Pas in maart 2017 was Jordy weer op het podium te vinden. In een uitverkocht Betty Asfalt Complex te Amsterdam presenteerde hij zijn theaterprogramma Andere Wegen.

Haal het doek maar op is een musical over artiesten op de schnabbeltour. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd. De rest van de cast zal op maandag 25 maart worden gepresenteerd.

Première
23 januari 2020
Dernière
26 april 2020
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Haal het doek maar opAnder nieuws over Haal het doek maar op
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda