Jonas Van Thielen wordt Urbanus in de gelijknamige musical

30 november 2019, 16:42 - Redactie
Placeholder image

Vanaf 16 oktober 2020 kan je in Theater Elckerlyc in Antwerpen, Capitole Gent en het Hasseltse Ethias Theater gaan kijken naar Urbanus, de musical. Vandaag laat producent Deep Bridge weten dat Jonas Van Thielen de rol van Urbanus zal gaan spelen. "Het was geen makkelijke oefening, maar met Jonas Van Thielen denk ik dat we de geknipte persoon hebben gevonden voor de dragende rol van Urbanus", zegt Stany Crets die de nieuwe musical zal gaan schrijven en regisseren.

De 33-jarige Jonas Van Thielen studeerde af aan het Leuvense Lemmensinstituut en volgde aansluitend een 2-jarige opleiding Acting Course aan de London Academy of Music and Dramatic Art. Als presentator werkte hij mee aan de 1ste en 2de reeks van Ten oorlog. Hij was te zien in de 1ste reeks van 16+ en speelde gastrollen in de tv-series Met man en macht, In Vlaamse Velden en Vriendinnen. Momenteel schittert hij als piet in de nieuwe Ketnet-reeks Dag Sinterklaas.

Van televisie naar het theater is voor Jonas een kleine stap: "Ik heb theaterervaring opgedaan tijdens mijn 3 solovoorstellingen (o.a. ‘De Leeuw van Vlaanderen, een tribute’ en ‘Live Achievement’). Ik besef dat ik straks een enorme kans krijg om mij te tonen aan het grote publiek en met de goedkeuring van Urbanus en Willy Linthout, ga ik er alles aan doen om er een fijne voorstelling van te maken. Wie mij kent, weet dat Urbanus en zijn repertoire voor mij geen onbekenden zijn, integendeel. Een tijdje geleden heb ik de grappigste man van Tollembeek nog geïmiteerd in het vtm-programma ‘Tegen de sterren op’. Na afloop kreeg ik een massa complimenten."

Op 13 december maakt producent Deep Bridge bekend wie de andere rollen spelen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda