Joke Emmers en Sven De Ridder in ‘Iedereen beroemd’ van Judas Theaterproducties

19 mei 2018, 13:52 - Redactie
Joke Emmers en Sven De Ridder in ‘Iedereen beroemd’ van Judas Theaterproducties

Actrice Joke Emmers en acteur Sven De Ridder spelen de hoofdrollen in de musical Iedereen beroemd, in regie van Frank Van Laecke en met muziek van Jelle Cleymans.

Twee gevestigde namen uit de theater- en televisiewereld wagen zich aan het musicalgenre met een nieuwe voorstelling gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere. De complete cast wordt bij het begin van het nieuwe theaterseizoen bekend gemaakt.

Verhaal

Jean Vereecken (Sven De Ridder) hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva Vereecken (Joke Emmers). Wedstrijd na wedstrijd doen ze mee in de hoop een doorbraak te forceren. Marva is niet van de mooiste en is ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, geraakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren.

Als bij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar fietstochten en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

Film

Iedereen Beroemd is een Vlaams-Nederlandse film uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere. De film werd in 2001 genomineerd voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en was het debuut van actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef de song Lucky Manuelo.

Regisseur en scenarist Frank Van Laecke is één van de meest actieve scenaristen en regisseurs die België rijk is. Volgend seizoen gaan er maar liefst drie musicalcreaties van hem in première. "Ik fileer het kitscherige, oppervlakkige en misleidende wereldje van de derderangs zangwedstrijden tot op het bot. Iedereen Beroemd wordt een schrijnende en cynische ontmaskering. Maar bovenal een ode aan de Liefde: Liefde als motor voor het wanhopig realiseren van het onmogelijke."

Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na rollen op het podium, zoals Kuifje, De Zonnetempel, Robin Hood, Anatevka en 14-18, staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie: "Ik vind het ontzettend spannend en boeiend om voor de eerste keer de muziek voor een avondvullende musical te mogen schrijven. Het is fantastisch dat samen met mijn vriend Frank Van Laecke te kunnen doen. Ik ken niemand in het musicallandschap die zo gepokt en gemazeld is als hij! Ik ben altijd een enorme fan van Iedereen Beroemd geweest. Het onderwerp spreekt me heel erg aan omdat het alle facetten van de Vlaamse showbizz belicht en tegelijk heerlijk satirisch is."

Iedereen Beroemd gaat op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda