Jeroen Spitzenberger speelt zijn droomrol in toneelklassieker Cyrano

31 mei 2024, 12:47 - Redactie
Jeroen Spitzenberger speelt zijn droomrol in toneelklassieker Cyrano
Foto: Willem van Walderveen

Het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac is een tragikomische klassieker, volgend theaterseizoen te zien in een gloednieuwe bewerking met poëzie en livemuziek. Jeroen Spitzenberger: “Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.”

Cyrano speelt vanaf maart tot en met juli 2025. De première vindt plaats op 27 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Met Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Rein Hofman, Finn Poncin, Sem Konijn, Inonge Jante Stekelenburg en Julie-Anne Sikkens.

In een tijd waarin de perceptie van ons uiterlijk sterk beïnvloed wordt door sociale media en de voortdurende druk om te voldoen aan een ideaalbeeld, is de thematiek van Cyrano misschien wel actueler dan ooit. Geregisseerd door Jasper Verheugd, met tekst van Jibbe Willems, muziek van Fons Merkies en toneelbeeld van Joris van Veldhoven wordt dit eeuwenoude verhaal naar de 21e eeuw gebracht.

Première
24 maart 2025
Dernière
9 juli 2025
Producent
Bos Theaterproducties
Meer over Cyrano Ander nieuws over Cyrano
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda