Jan Smit en Cornald Maas presenteren Het Grote Songfestivalfeest

7 november 2019, 19:21 - Redactie
Jan Smit en Cornald Maas presenteren Het Grote Songfestivalfeest

Het Songfestivalduo Jan Smit en Cornald Maas zijn de presentatoren voor Het Grote Songfestivalfeest op 15 december in de Ziggo Dome Amsterdam. Op deze avond komt het beste van vijftig jaar Eurovisie Songfestival voorbij en dat zullen zij op hun eigen wijze aan elkaar praten. Een avond met maar liefst 21 winnaars en vele memorabele acts uit de afgelopen 50 jaar. Van Sandra Kim tot Loreen en van Katrina and The Waves tot Netta.

Er is op presentatiegebied in Nederland niemand die meer weet van het Eurovisie Songfestival dan Jan Smit en Cornald Maas. Zij geven al jaren commentaar bij de uitzendingen die door miljoenen mensen worden bekeken en zullen op 15 december de tientallen Songfestivalwinnaars uit het verre en recente verleden met kennis en vakmanschap aankondigen.

Tijdens Het Grote Songfestivalfeest op 15 december treden tientallen artiesten op die voorheen het Eurovisie Songfestival hebben gewonnen of die nog altijd bij het publiek enorm populair zijn. Nationale en internationale songfestivaldeelnemers zijn Lenny Kuhr (1969, Nederland), Anne-Marie David (1973, Luxemburg), Marie Myriam (1977, Frankrijk), Izhar Cohen (1978, Israël), Corinne Hermés (1983, Luxemburg), Niamh Kavanagh (1993, Ierland), Eimear Quinn (1996, Ierland), Charlotte Perrelli (1999, Zweden), Olsen Brothers (2000, Denemarken), Ruslana (2004, Oekraïne) en KEiiNO, de publiekswinnaar uit 2019. Getty Kaspers, die in 1975 voor Nederland won met Ding-a-Dong treedt weer voor het eerst sinds jaren op. Ook winnaar Netta (2018, Israel) is van de partij.

Cornald Maas, een Songfestivalliefhebber in hart en nieren, verheugt zich op deze avond. “Wat we straks in de Ziggo Dome gaan neerzetten, is nog nooit vertoond in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival,” vertelt Cornald. “Het is voor het eerst dat zoveel oud-winnaars bijeen zijn en nog een keer hun winnende liedje ten gehore brengen. Dit wordt voor zowel het publiek als de artiesten een gedenkwaardige avond. Zie het als de ultieme pre-party ter voorbereiding op de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in mei 2020 in Rotterdam.”

Het Grote Songfestivalfeest wordt op 1 januari 2020 bij AVROTROS op NPO3 uitgezonden.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda