Huub Stapel opent verbouwde theaterzaal Theater aan het Vrijthof

2 februari 2018, 11:27 - Redactie

Na ruim 26 jaar wordt de grote zaal van Theater aan het Vrijthof aankomende zomer verbouwd en in een compleet nieuw (kostuum)jasje gestoken. Vanzelfsprekend moet dit feestelijk gevierd worden en daarom wordt de Papyruszaal in oktober feestelijk heropend met de daarvoor speciaal geproduceerde voorstelling King Lear, een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners.

De hoofdrol in de klassieker van William Shakespeare wordt gespeeld door Huub Stapel. In het kader van de feestelijke heropening is King Lear acht keer te zien in Maastricht. De voorstellingen maken tevens onderdeel uit van het openingsprogramma van Theater aan het Vrijthof.

Nog niet eerder in zijn carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

Koning Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda