Hoofdrolspeler The Curious Incident of the Dog in the Night-Time bezoekt Carré

20 juli 2017, 14:23 - Redactie

De cast van The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is bekend. Joshua Jenkins speelt de hoofdrol in de tweede Broadway aan de Amstel. Hij bracht alvast een bezoek aan Carré om kennis te maken met het theater. Jenkins vertolkte de rol van Christopher gedurende de eerste reizende productie die door Groot-Brittannië trok. Over twee maanden is hij samen met de overige leden van de Engelse cast te zien in Carré. De Nederlandse première vindt plaats op donderdag 21 september.

"Het is een voorrecht om de rol van Christopher te mogen spelen. Iedereen herkent wel iets van zichzelf in hem. Christopher leert omgaan met de dagelijkse obstakels en teleurstellingen in het leven. De manier waarop hij zich hier doorheen vecht, zorgt ervoor dat je gedurende het stuk vanzelf een beetje van hem gaat houden”, aldus Joshua Jenkins. “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is één van de beste en meest grensverleggende producties die National Theatre de afgelopen jaren heeft geproduceerd. Ik kan niet wachten om te spelen in dit unieke theater aan de Amstel en ik weet zeker dat het geweldig wordt!"

Naast Jenkins bestaat de cast van The Curious Incident of the Dog in the Night-Time uit Julie Hale (Siobhan), David Michaels (Ed), Emma Beattie (Judy), Bruce McGregor (Reverend Peters), Amanda Posener (Mrs Shears), Oliver Boot (Mr Shears), Crystal Condie (Punk Girl), Debra Michaels (Mrs Alexander), Matt Wilman (Mr Thompson). Sam Newton speelt in bepaalde voorstellingen de rol van Christopher en de understudies zijn Emma Jane Goodwin, Jâms Thomas, Danielle Young, Joe Rising.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time vertelt het verhaal van de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda