Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in Zodiac de musical

21 januari 2021, 09:28 - Redactie
Hoofdrollen voor René van Kooten en Dominique de Bont in Zodiac de musical

Vandaag start de kaartverkoop van Zodiac de musical, een nieuwe Nederlandse productie die in mei 2021 in de voormalige Koepelgevangenis van Breda haar wereldpremière beleeft. Dit theaterspektakel zal in ieder geval twee maanden lang te zien zijn op deze iconische locatie. In de voorstelling met actuele thema’s als duurzaamheid en astrologie zijn hoofdrollen weggelegd voor René van Kooten, Hilke Bierman, Dennis Willekens, Marcel Visscher en aanstormend talent Dominique de Bont.

Met Zodiac de musical wil Stichting Zodiac mensen en organisaties via podiumkunsten inspireren. In het verhaal spiegelen de sterrenbeelden de bezoekers een toekomstbeeld voor, dat misschien wel helemaal niet zo ver weg is. "Het basis-idee had ik 30 jaar geleden al, maar het is alsof het zo bedoeld is, actueler dan nu kan het verhaal niet zijn”, aldus producent Peet Nieuwenhuijsen. “Daarom gaan we ook waar mogelijk volop door met de productie, om zodra de deuren weer open mogen bezoekers te verwelkomen."

Bekende namen uit de musicalwereld werken mee aan deze nieuwe musical. William Spaaij als regisseur, Stanley Burleson neemt de choreografie voor zijn rekening en Dick van den Heuvel schreef het script. Na de audities van een paar maanden geleden worden nu ook de eerste namen bekendgemaakt: René van Kooten speelt de secretaris-generaal en Dominique de Bont zijn opstandige dochter Evi. Verder zijn onder anderen Hilke Bierman, Dennis Willekens en Marcel Visscher te zien. In de komende weken wordt de complete cast bekendgemaakt.

William Spaaij: “Na een corona-test voor alle castleden en de creatives hebben we een eerste workshop met elkaar mogen beleven. De feedback en energie uit de groep hebben ons zoveel inspiratie gegeven om nu echt de laatste puntjes op de i te gaan zetten voor het script, de songs en de innovatieve technologie die we gebruiken. Het wordt een heel bijzondere belevenis.”

Om de productie helemaal klaar te hebben staan en dan zo snel mogelijk bezoekers te kunnen verwelkomen start vandaag om 11.00 uur de kaartverkoop. Gezien de huidige omstandigheden is de première een maand uitgesteld en gaan nu enkel de maanden mei en juni in de verkoop.

Première
5 juli 2021
Dernière
30 september 2021
Meer over Zodiac Ander nieuws over Zodiac
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda