Het Pauperparadijs deze zomer opnieuw te zien

23 januari 2024, 12:08 - Redactie
Het Pauperparadijs deze zomer opnieuw te zien

Het theaterspektakel Het Pauperparadijs wordt komende zomer opnieuw in productie genomen. Na de succesvolle reprise in Veenhuizen afgelopen zomer waar opnieuw bijna 50.000 bezoekers werden verwelkomd, zal het theaterspektakel komende zomer weer binnen in het theater te zien zijn. Van vrijdag 19 juli tot en met zaterdag 17 augustus worden er 27 voorstellingen gespeeld in het AFAS Theater in Leusden in het met een musical award bekroonde decor van Michiel Voet.

Eerder werd Het Pauperparadijs al drie keer een zomer lang gespeeld in Veenhuizen en een zomer in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Suzanna Jansen tekende in haar boek het intrigerende verhaal op van haar voorouders. Zij reisden, net als tienduizenden andere weeskinderen en paupers, in de 19e eeuw naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep uit op een onmenselijk drama. De voorstelling naar de gelijknamige bestseller ging op 2016 in première op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het voormalige Tweede Gesticht, en trok inmiddels meer dan 175.000 bezoekers en speelde 185 voorstellingen, waaronder vijf weken lang in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De productie voor komende zomer is gebaseerd op de theaterversie zoals die in Koninklijk Theater Carré werd gespeeld, maar zoals altijd actualiseert regisseur Tom de Ket het verhaal en trekt hij paralellen met de huidige maatschappelijke opgaven. De cast is grotendeels hetzelfde as afgelopen zomer in Veenhuizen. Ook zal componist Lavalu weer meewerken als muzikaal leider en zangeres.

Première
18 juni 2016
Dernière
17 augustus 2024
Producent
Out of Office Productions
Meer over Het Pauperparadijs Ander nieuws over Het Pauperparadijs
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda