Gebarentolk bij musical Zoë & Silos in Burgers’ Zoo

25 juli 2019, 10:26 - Redactie
Gebarentolk bij musical Zoë & Silos in Burgers’ Zoo

Stichting Hoormij gaat ervan uit dat er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen doven en slechthorenden zijn en dat dit aantal de komende jaren verder zal toenemen vanwege de vergrijzing van de bevolking. Koninklijke Burgers' Zoo wil deze gasten tegemoetkomen door op maandag 5, 12 en 19 augustus bij alle vijf de shows een gebarentolk in te zetten die Zoë & Silos – de Bush Musical live vertaalt.

Het is moeilijk om goede cijfers te krijgen over het aantal doven en slechthorenden in Nederland, omdat verschillende instituten op verschillende manieren onderzoek doen. Stichting Hoormij gaat uit van circa 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland, van wie 495.000 ernstig tot zeer ernstig. Eind 2011 stonden er 883.100 slechthorenden geregistreerd bij de huisartsen: het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger.

Doorgaans worden de volgende definities van slechthorendheid en doofheid gehanteerd. Normaal tot licht gehoorverlies: gehoorverlies tussen 0 en 30 decibel. Mensen hebben enige moeite met horen.

Matig gehoorverlies: gehoorverlies tussen 30 tot 60 decibel. Alleen met een hoortoestel kunnen mensen verstaan wat er wordt gezegd in een gesprek met minstens vier persoenen. Ernstig gehoorverlies: gehoorverlies tussen 60 en 90 decibel. Alleen met een hoortoestel zijn harde geluiden zoals een claxon te horen en kan een gesprek verstaan worden met één persoon.

Zeer ernstig gehoorverlies tot doof: gehoorverlies groter dan 90 decibel. Ook met een hoortoestel zijn harde geluiden zoals een claxon niet meer te horen en kan een gesprek met één persoon niet meer verstaan worden.

Dagelijks gaat het om vijf voorstellingen van Zoë & Silos – de Bush Musical om 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 en om 15:30 uur. Zoë & Silos zijn de populaire hoofdrolspelers in vier verschillende musicals, een tiendelige televisieserie en vijftien videoclips met speciaal geschreven kinderliedjes.

Bron: Arnhemsekoerier.nl

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rapunzel de Musical
Datum: 07-10-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda