Extra voorstelling Je m’appelle Jacques Brel in Vorst Nationaal

2 februari 2018, 15:14 - Redactie
Extra voorstelling Je m’appelle Jacques Brel in Vorst Nationaal
Foto: Jean-Pierre Leloir

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei is Vorst Nationaal het toneel voor een muzikale hommage aan Jacques Brel. Op 9 oktober 1978 overleed de, zoals hij zichzelf noemde, Franstalige Vlaming aan de gevolgen van longkanker. 40 jaar na zijn dood, brengen Music Hall, regisseur Dirk Decloedt en Brel-vertolker Filip Jordens met ‘Je m’appelle Jacques Brel' hulde aan de legendarische en uiterst begenadigde chansonnier, componist en tekstschrijver.

Ondersteund door zijn eigen muzikanten, het Brussels Philharmonic Orchestra en authentiek beeldmateriaal, baant Jordens zich, in een sterk visueel, maar toch puur in zijn eenvoud zijnde voorstelling, een weg door het rijke oeuvre van Brel en reconstrueert zo zijn bewogen levensverhaal.

“We willen geen documentaire maken, noch musical of theater brengen. We willen een vernieuwing brengen, door aan de kracht van het oeuvre van Brel twee dimensies toe te voegen: orkest en beeld. Enerzijds hebben we het het talent van Filip Jordens en zijn band, versterkt met het Brussels Philarmonic Orchestra. Anderzijds, de stem van Brel, geleend uit authentieke audio- en video-archieven. Het wordt een collage, zowel auditief als visueel, die de ziel van Brel wil aanraken. We willen geen chronologie, geen koude logica, maar inspirerende momenten ten tonele brengen. We zoomen in op de ziel van Brel, zijn energie, zijn passies en intensiteit." aldus regisseur Dirk Decloedt.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda