Bosshardt & Beatrix, een nieuwe musical over Wallen-bezoek van prinses Beatrix

schedule18 juni 2018, 16:37 - Redactie
Bosshardt & Beatrix, een nieuwe musical over Wallen-bezoek van prinses Beatrix
photo_camera Foto: Koninklijkhuis.nl

Het bezoek in 1965 van prinses Beatrix aan de Amsterdamse Wallen wordt het onderwerp van een nieuwe musical. De toenmalige troonopvolgster maakte destijds onder leiding van heilsoldate majoor Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen daar. Het bezoek aan de buurt was wereldnieuws.

De voorstelling wordt over een kleine anderhalf jaar in de Nederlandse theaters verwacht, met Annick Boer als Majoor Bosshardt en Joke Bruijs als de hoerenmadam Greet. Wie de rol van prinses Beatrix zal gaan vervullen is nog niet duidelijk.

Bosshardt & Beatrix, de musical zal worden geproduceerd door Homemade Productions, het script zal worden geschreven door Dick van den Heuvel.

Van den Heuvel belooft 'een musical met repertoire uit de jaren zestig en prachtige verhalen over het Amsterdam uit die tijd'.

Het bezoek aan de Wallen was enorm belangrijk voor de prinses, die altijd contact bleef houden met de inmiddels overleden majoor. Enkele jaren geleden opende Beatrix in Amsterdam de Majoor Bosshardtburgh, een opvanglocatie van het Leger des Heils voor dak- en thuislozen.

Bron: AD.nl

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Voorstelling: Anastasia
Locatie: Circustheater
Datum: 22-09-2019
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda