Bosshardt & Beatrix, een nieuwe musical over Wallen-bezoek van prinses Beatrix

18 juni 2018, 16:37 - Redactie
Bosshardt & Beatrix, een nieuwe musical over Wallen-bezoek van prinses Beatrix

Het bezoek in 1965 van prinses Beatrix aan de Amsterdamse Wallen wordt het onderwerp van een nieuwe musical. De toenmalige troonopvolgster maakte destijds onder leiding van heilsoldate majoor Alida Bosshardt kennis met de rosse buurt en de problemen daar. Het bezoek aan de buurt was wereldnieuws.

De voorstelling wordt over een kleine anderhalf jaar in de Nederlandse theaters verwacht, met Annick Boer als Majoor Bosshardt en Joke Bruijs als de hoerenmadam Greet. Wie de rol van prinses Beatrix zal gaan vervullen is nog niet duidelijk.

Bosshardt & Beatrix, de musical zal worden geproduceerd door Homemade Productions, het script zal worden geschreven door Dick van den Heuvel.

Van den Heuvel belooft 'een musical met repertoire uit de jaren zestig en prachtige verhalen over het Amsterdam uit die tijd'.

Het bezoek aan de Wallen was enorm belangrijk voor de prinses, die altijd contact bleef houden met de inmiddels overleden majoor. Enkele jaren geleden opende Beatrix in Amsterdam de Majoor Bosshardtburgh, een opvanglocatie van het Leger des Heils voor dak- en thuislozen.

Bron: AD.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda