Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome gaat door

2 september 2020, 16:06 - Redactie
Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome gaat door

Zoals gepland gaat op vrijdag 9 oktober De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome door. Het concert is helemaal uitverkocht en dus worden de bezoekers verdeeld over drie avonden. Het wereldberoemde Metropole Orkest, onder leiding van de Duitse dirigent Jochen Neuffer, speelt op 9, 10 en 11 oktober de mooiste filmmuziek van componisten als Hans Zimmer, Ennio Morricone, Alan Silvestri en John Williams.

"Alle kaarthouders zijn aangeschreven om mee te bewegen, omdat we door de coronamaatregelen veel minder plaatsen hebben", zegt gastheer Dominic Seldis. "Wij zijn ontzettend verheugd dat De Avond van de Filmmuziek met deze aanpassing toch door kan gaan. Ik dank alle bezoekers voor hun enthousiasme en hun medewerking. I’m looking forward to it!"

Ook voor de Ziggo Dome is dit een bijzondere avond. Sinds alle grote concerten en evenementen vanwege corona zijn afgelast, is dit het eerste grote geplande concert dat wel doorgang heeft. "Uiteraard zal alles coronaproof zijn", laat Ziggo Dome directeur Danny Damman weten. "Afgelopen weken hebben we met de zomerconcerten proef kunnen draaien. We volgen de richtlijnen van het RIVM en per avond zullen er minder toeschouwers aanwezig mogen zijn dan voorheen. Maar we hebben er zin in dat er weer een groot event als De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome te zien is".

De presentatie is wederom in handen van contrabassist en Maestrojurylid Dominic Seldis. Dominic zal drie avonden verschillende gasten ontvangen, onder wie Ellen ten Damme, Ruben Hein, Tania Kross en Hermine Deurloo. "Het zal voor iedereen een onvergetelijke avond worden", zegt Dominic. "Het is toch uniek dat we voor het eerst weer zo’n grootse show mogen geven. Natuurlijk is er een speciaal monument voor de Italiaanse componist Ennio Morricone, die afgelopen zomer is overleden. We brengen op deze avond een schitterende hommage aan zijn iconische en veel bekroonde filmmuziek".

De Avond van de Filmmuziek is dus niet alleen op vrijdag 9 oktober in de Ziggo Dome te zien, maar ook op zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Voor zondag 11 oktober is er nog een beperkt aantal kaarten te koop.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda