Audities: De Kleine Zeemeermin voor 12 t/m 19-jarigen, regio Berkelland

19 januari 2016, 14:26 - Redactie
Audities: De Kleine Zeemeermin voor 12 t/m 19-jarigen, regio Berkelland

Op zondag 24 januari hebben jongeren van 12 – 19 jaar de unieke kans om auditie te doen voor en mee te spelen in de Disney-musical De Kleine Zeemeermin. Dit mooie sprookje wordt geproduceerd door het Segnocollectief. Zij verzorgen op hoog niveau muziekonderwijs in de regio Berkelland. Een aantal enthousiaste docenten wil jongeren de kans geven om onder leiding van professionals een Disney-verhaal in een heus theater – ’t Spieker in Eibergen – te brengen. Iedereen die het leuk vindt om te acteren, zingen en dansen wordt uitgenodigd om zijn of haar kunsten te laten zien.

Marieke Visser, muzikaal leider en initiatiefneemster van dit project: “Bij de eerste rondes in november en december zijn er al veel talenten gevonden, maar we zoeken nog een leuke Erik en Triton en meer jongens en meisjes voor het ensemble.

Vaak zijn er musicalgroepen voor kinderen tot 12 jaar en voor volwassenen, maar de ‘midden’groep zit vaak tussen servet en tafellaken in. Ik had al lange tijd de wens om juist deze groep de kans te bieden om met leeftijdsgenoten een mooie musical in te studeren. Die droom kan ik nu laten uitkomen.”

Audities

Iedereen van 12 tot en met 19 jaar die het leuk vindt om mee te spelen én zingen in De Kleine Zeemeermin is op 24 januari welkom in bij dansstudio Focus! Aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 22 januari via de website www.segnocollectief.nl, via de knop 'aanmelden musical'.

Vermeld welke ervaring je hebt op het gebied van acteren en/of zingen en/of dansen. Ook als je geen ervaring hebt, maar het je enorm leuk lijkt om mee te doen, meld je dan aan. Je ontvangt bericht op welke tijd je wordt verwacht.

Repetities en voorstelling

De repetities zijn veelal op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.30 uur in De Huve in Eibergen. Soms zijn er repetities op zaterdag. De middagvoorstellingen vinden plaats op 11 en 12 juni 2016 in Theater ’t Spieker in Eibergen.

Het creatieve team

Er wordt gewerkt met een drietal docenten die allemaal hun sporen hebben verdiend in de musicalwereld. Muzikaal leider Marieke Visser is afgestudeerd aan het conservatorium als muziekdocent. Daarnaast is ze in de regio bekend als zangeres in verschillende musicalproducties (recentelijk: Maria in Jesus Christ Superstar) en heeft ze diverse opleidingen en ervaring als dirigent en hobo-speler.

Francesco Bekkema is eigenaar van dansstudio Focus! en al jaren choreograaf van eigen voorstellingen, maar ook voor onder meer de Nationale Reisopera. Hij verzorgt de choreografie van De Kleine Zeemeermin. Richard Sprokkereef is de regisseur. Hij heeft landelijk enorm veel ervaring met het regisseren van grote en kleine voorstellingen.

Als productieleider is Leonie Bosklopper aangetrokken. Zij is ook productieleider bij drie andere theaterorganisaties en dansscholen. Met elkaar zorgen zij voor een professionele organisatie, zodat er straks een prachtige voorstelling op de planken wordt gebracht.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda