Anastacia oefent met We Will Rock You eerst in Hengelo

4 mei 2019, 15:57 - Redactie
Anastacia oefent met We Will Rock You eerst in Hengelo

Er gingen lange onderhandelingen aan vooraf, maar nu is het definitief. Anastacia komt in november met Will Will Rock You naar Schouwburg Hengelo voor een aantal try-outs.

''Daarna gaat de show in Amsterdam in première", vertelt schouwburgdirecteur Raoul Boer. ''Lang was onzeker of Anastacia ook in Overijssel op de planken zou staan. De kogel is nu door de kerk. Ze speelt alle shows bij ons in de schouwburg." Een enorme stunt, aldus de directeur. ''Het komt niet vaak voor dat een ster van dit kaliber in Hengelo te zien is."

We Will Rock You wordt speciaal voor Nederland geproduceerd door TEC Entertainment. ''Zij waren het afgelopen seizoen met The Addams Family op tournee", vertelt Boer. ''Ook de try-outs van deze musical vonden plaats bij ons in Hengelo. Dat is heel goed bevallen en daardoor is nu voor We Will Rock You wederom een beroep op ons gedaan."

Een unieke gebeurtenis, aldus Boer. ''Deze productie is in geen enkel opzicht te vergelijken met een normale musical. Het is een gigantische show van internationaal kaliber die met tien vrachtwagens op tournee gaat. Daarmee vergen we het uiterste van de capaciteit van ons theater. De decors zijn immens."

De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre op West End om Londen in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan twintig
miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

We Will Rock You is vanaf december voor een gelimiteerd aantal voorstellingen te zien in AFAS Live in Amsterdam en het World Forum Theater in Den Haag. Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november vinden de try-outs plaats in Schouwburg Hengelo. De musical wordt volledig Engelstalig uitgevoerd.

Via: Almeloosweekblad.nl

Première
6 december 2019
Dernière
16 februari 2020
Producent
TEC Entertainment
Meer over We Will Rock You (2019)Ander nieuws over We Will Rock You (2019)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda