Amsterdamse basisscholen gaan de strijd aan in Musical Battle

21 juni 2018, 14:09 - Redactie
Amsterdamse basisscholen gaan de strijd aan in Musical Battle

Iedereen kent wel de voetbal-, schaak- of volleybaltoernooien tussen basisscholen. Vanaf nu wordt daar in Amsterdam een geheel nieuw toernooi aan toegevoegd: Musical Battle. Deze eerste editie doen er twaalf basisscholen mee, die hard toewerken naar de grote finale op zaterdag 30 juni in De Kleine Komedie.

Vanaf januari dit jaar wordt er al hard gerepeteerd door de deelnemende scholen. Zowel tijdens als na schooltijd werken bovenbouw-leerlingen aan een eigen mini-musical, onder leiding van een Musical Battle-docent. Op zaterdag 30 juni gaan zij de strijd met elkaar aan in de Kleine Komedie. De jury bestaat dit jaar uit Elise Schaap, Freek Bartels en Mike Weerts. Samen met het publiek beslissen zij wie de winnaar van de Musical Battle wordt.

Plezier maken staat bij dit toernooi voorop. En hoe mooi is het om wat van dit plezier door te geven? Dat is wat de winnaars van de Musical Battle op woensdag 11 juli gaan doen in het VUmc. In samenwerking met Stichting Gilat, die theatervoorstellingen in kinderziekenhuizen verzorgt, zullen zij optreden voor hun leeftijdsgenoten.

Musical Battle is een initiatief van Stichting Musical Battle, dit jaar opgericht door Nathalie van Hegelsom. Van Hegelsom geeft zelf al jaren toneel- en musicallessen aan kinderen in Amsterdam. "Hierdoor weet ik dat er op artistiek gebied veel talent zit bij de Amsterdamse kinderen. Ik vond het mede daarom wel eens tijd voor een toernooi in de podiumkunsten, iets wat nog niet bestond in Amsterdam", aldus Van Hegelsom.

Stichting Musical Battle heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen uit alle lagen van de bevolking de mogelijkheid te bieden om zich artistiek te ontwikkelen. Door in een musical te spelen komen ze in aanraking met zowel zingen, dansen als toneelspelen, leren ze samen te werken en zich te presenteren.

Jurylid Mike Weerts: "Musical Battle biedt jonge kinderen op fantastische wijze de mogelijkheid om te proeven van deze kunstvorm. Super dat ze al spelenderwijs kennis kunnen maken met het mooie musical vak".

Om het toernooi voor meer Amsterdamse kinderen financieel toegankelijk te maken, heeft Combiwel Junior dit jaar op drie scholen een groot deel van de deelnemerskosten betaald. Samen met Musical Battle wil Combiwel Junior deze formule op nog (veel) meer basisscholen gaan toepassen. Bart Bosch TV produkties heeft de deelnemende basisscholen bezocht en maakt wekelijks een nieuwe aflevering van de Musical Battle 2018 voor televisiezender Salto TV.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda