Alan Menken krijgt Emmy Award en daarmee EGOT-status

27 juli 2020, 19:09 - Redactie

Alan Menken werd op zondag geëerd met een Emmy Award en is daarmee de zestiende persoon geworden met een EGOT-status. Met het winnen van de Emmy won de 71-jarige componist de vierde en laatste van de belangrijkste Amerikaanse entertainmentprijzen. EGOT is de afkorting voor Emmy, Grammy, Oscar, en Tony.

Alan Menken, bekend ook van zijn muziek voor de Disney-films The Little Mermaid, Beauty and the Beast en Aladdin, ontving zondag een Daytime Emmy Award voor het nummer Waiting in the Wings, dat te horen was in de tekenfilmserie Rapunzel's Tangled Adventure. De prijs was voor het beste originele liedje in een kinder- of geanimeerde serie.

De componist won in totaal acht Oscars en elf Grammy's voor zijn composities voor Disney en in 2012 won hij een Tony Award voor de muziek voor de musical Newsies.

Andere winnaars zijn: Richard Rodgers, Helen Hayes, Rita Moreno, John Gielgud, Audrey Hepburn, Marvin Hamlisch, Jonathan Tunick, Mel Brooks, Mike Nichols, Whoopi Goldberg, Scott Rudin, Robert Lopez, John Legend, Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

Via: NU.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda