1200 kinderen naar Anastasia dankzij educatieprogramma

23 januari 2020, 15:42 - Redactie
1200 kinderen naar Anastasia dankzij educatieprogramma
Foto: OBS Het Mozaïek in Arnhem

Stage Entertainment Nederland lanceert in samenwerking met het Jeugdeducatiefonds en ABN AMRO Foundation een educatieprogramma. Op woensdag 29 januari reizen 1200 kinderen uit de groepen 8 van 43 basisscholen af naar het Circustheater in Scheveningen om daar samen Anastasia te bekijken. ABN AMRO medewerkers uit diverse steden begeleiden hen hierbij. Rondom dit bezoek aan de voorstelling volgen de leerlingen een speciale les over het thema uit de musical Anastasia: ‘Wie was ik, wie ben ik en wie wil ik worden?’

Albert Verlinde, van Stage Entertainment Nederland: "Door middel van het educatieprogramma en de voorstelling van Anastasia hopen we kinderen in heel Nederland een leerzame periode te bieden. Uiteindelijk wil iedereen weten wie je echt bent. Een thema dat perfect bij Anastasia past. Ik hoop dat de kinderen veel opsteken tijdens de lessen en een onvergetelijke middag krijgen bij Anastasia."

Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds: "Het Jeugdeducatiefonds helpt scholen waar meer dan vijftig procent van de kinderen opgroeit met minder kansen. Misschien zien de kinderen tijdens de voorstelling wel in dat zij later heel graag op zo’n toneel willen staan, de decors en kostuums willen maken, of de belichting willen ontwerpen.”

Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO en bestuursvoorzitter ABN AMRO Foundation: “We willen een bank zijn die bijdraagt aan een betere wereld. Daarom zetten we via ABN AMRO Foundation onze medewerkers in als vrijwilliger bij activiteiten die de horizon verbreden van kinderen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Het is voor kinderen belangrijk om te weten wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dan moet je ook de kans krijgen om te ontdekken waar ‘m dat in zit."

Première
22 september 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
Meer over AnastasiaAnder nieuws over Anastasia
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda