100 jaar geschiedenis van Vriezenveen in een groots muziektheaterspektakel

8 april 2021, 15:34 - Redactie
100 jaar geschiedenis van Vriezenveen in een groots muziektheaterspektakel

De Vriezenveense Harmonie presenteert in september een muziektheaterspektakel ter ere van het 100 jarige jubileum van Vriezenveen. Een verhaal over liefde, strijd en saamhorigheid met een kijkje in de geschiedenis van de plaats in Overijssel.

Zwanger keert weduwe Sientje vanuit Rusland terug in haar geboortedorp Vriezenveen. Als trotse alleenstaande moeder op het Oosteinde wordt ze door het dorp met de nek aangekeken. Behalve door Jan. Tijdens de oprichting van de Vriezenveense Harmonie valt deze stoere Westeinder als een blok voor Sientje. Maar helaas, de eeuwenoude rivaliteit tussen Oost en West staat de liefde in de weg. Een langgerekt veendorp, twee gemeenschappen met ieder een fanatieke voetbalclub, en een gezamenlijke harmonie in het midden. De plek waar door te musiceren uitersten wél met elkaar samengaan. De muziek verbindt. Maar brengt zij ook harten bij elkaar in het zo verdeelde dorp?

Harmonie! vertelt in muziek en theater het levensverhaal van Sientje en Jan en hun volgende generaties door de eeuw heen. De mythische Tambour Maître leidt je door Vriezenveen, langs veen en fabriek, feest en leed, strijd en saamhorigheid. En ze heeft maar één doel voor ogen: de strijd tussen Oost en West overwinnen.

Een verhaal over Oost en West, verschillen en overeenkomsten, verliezen en winnen maar vooral over een liefde die nooit voorbijgaat. Te zien vanaf vrijdag 11 september tot en met zaterdag 18 september.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda