Theatergroep Manteau presenteert Jesus Christ Superstar in Concert

13 februari 2022, 11:32 - Redactie
Theatergroep Manteau presenteert Jesus Christ Superstar in Concert

Theatergroep Manteau uit Gorinchem brengt volgende maand de musical Jesus Christ Superstar in Concert op de planken. Het verhaal over de laatste week van het leven van Jezus is twee keer te zien: eind maart twee semi scenische opvoeringen in de Johanneskerk in Gorinchem.

Jesus Christ Superstar vertelt het verhaal van de laatste dagen uit het leven van Jezus, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas. Die apostel vindt dat Jezus de aandacht te veel vestigt op zijn persoon en zijn principes en idealen ontrouw is. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer Jezus steeds meer aanhangers krijgt en zijn volgelingen hem aansporen hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar en wordt Jezus verraden. De lokale Joodse heerser Herodes ziet Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem door naar de Romeinse bestuurder Pontius Pilatus. Die ziet zich mede door de druk van het volk gedwongen Jezus te laten kruisigen.

De rockopera Jesus Christ Superstar is in 1970 geschreven door Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (liedteksten) en werd op de planken gebracht op West End in Londen en op Broadway in New York. Het album werd een grote hit en ook de verfilming uit 1973 werd een succes. De musical bevat bekende nummers, als I don’t know how to love him en Superstar. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen het stuk, omdat Jezus te veel zou worden neergezet als gewone sterveling. Inmiddels wordt de musical ook opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Jesus Christ Superstar heeft zich al vijftig jaar bewezen, met een verhaal dat al ruim twee eeuwen tot de verbeelding spreekt. Over thema’s als macht, verdeeldheid, aanpassing, jaloezie en woede. En dat allemaal in een show met allerlei muziekstijlen: rock, disco en ballads gaan moeiteloos in elkaar over. Manteau brengt Jesus Christ Superstar in de originele Engelse versie met een 17-koppige cast.

De voorstellingen zijn op vrijdag 25 maart en op zaterdag 26 maart zijn in de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 143, Gorinchem.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda