Novembernacht gaat in reprise en steunt Stichting Vluchtelingenwerk

4 januari 2019, 19:15 - Redactie
Novembernacht gaat in reprise en steunt Stichting Vluchtelingenwerk

Na uitverkochte zalen bij de eerste reeks voorstellingen in november van vorig jaar gaat de musical Novembernacht in reprise op 9 en 10 februari. Het actuele thema vluchtelingen heeft hen doen besluiten om met deze voorstellingen de Stichting Vluchtelingenwerk Nederland te steunen; een deel van de opbrengst zal voor hen ingezameld worden.

De musical vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar.

Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht. Novembernacht werd gecomponeerd door Gijs van Winkelhof, met liedteksten van Petra Visser en script van Lyzette Havinga. De nieuwe voorstellingen in februari gaan gepaard met een presentatie van de CD met alle muziek uit de musical.

Naast het maken van een mooie voorstelling wilden de makers vooral ook het publiek bewust maken van de wereld waarin wij leven, zij willen dan ook scholen bereiken en hun leerlingen middels de boodschap in dit verhaal en een bijbehorend lesplan bewuster maken van de problematiek rondom vluchtelingen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda