Musical Lelies half december te zien in Houten

1 september 2018, 19:00 - Redactie
Musical Lelies half december te zien in Houten

Niels de Mossenau en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen op 14, 15 en 16 december de indrukwekkende musical Lelies op de planken in Theater aan de Slinger in Houten. De voorstelling wordt opgevoerd door een cast bestaande uit (semi-)professionele acteurs samen met studenten van de Haagse musicalopleiding Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) die hier stage lopen.

De musical Lelies van producent Judas TheaterProducties was tot nu toe alleen te zien in Antwerpen in 2011 en in 2015. Eenmalig was de voorstelling één week te zien in het M-Lab in 2015. Nu heeft Niels de Mossenau bij producent Judas TheaterProducties de rechten verkregen om de voorstelling in Houten op te voeren.

Lelies is een Vlaamse productie, en gebaseerd op het toneelstuk Les Feluettes (1987) van Canadese toneelschrijver Michel Marc Bouchard. Het stuk speelt zich af in de jaren 50 en vertelt over een groep gevangenen die een toneelstuk opvoeren ter ere van de bisschop. Deze bisschop blijkt ten onrechte nog op vrije voeten te lopen: een van de doodzieke gevangenen zit door zijn toedoen al jarenlang ten onrechte achter de tralies voor moord.

Het thema van deze musical is zowel tijdloos als zeer actueel. Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen.

Niels de Mossenau heeft een aantal (semi-)professionele acteurs bereid gevonden belangeloos hun medewerking te verlenen aan deze musical. De cast wordt verder gevormd door leerlingen van de Haagse musicalopleiding DAPA, die in het kader van hun opleiding stage lopen. Zij krijgen een unieke mogelijkheid een aantal maanden intensief samen te werken met professionals.

Rutger Bulsing als Gravin de Tilly, Niels de Mossenau als Simon Doucet 1952, Bart van der Meer als Vader Saint Michel / Baron de Huë Timothee, Tristan van der Lingen en Ismael Berens (studenten van DAPA).

De voorstelling wordt vier keer opgevoerd in Houten. Door de samenwerking met Judas TheaterProducties kan er gebruik worden gemaakt van het originele decor en de originele kostuums. Er is een 7-koppige liveband onder leiding van Laure Campion.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda