Kaartprijzen vanaf 1 oktober inclusief servicekosten getoond

schedule4 oktober 2017, 13:44 - Redactie
Kaartprijzen vanaf 1 oktober inclusief servicekosten getoond

Per 1 oktober is een nieuwe regeling in werking getreden die alle producenten in Nederland verplicht om alle onvermijdbare bijkomende kosten voortaan op te nemen in hun communicatie over de kaartprijzen voor concerten, theatervoorstellingen en festivals. Hierbij moet worden gedacht aan de servicekosten die standaard verbonden zijn aan het boeken van een ticket, zoals reserveringskosten en consumptietoeslagen (voor garderobe en/of portemonnee loze pauze).

Alle producenten die zijn aangesloten bij de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) staan achter het initiatief en zullen gehoor geven aan de nieuwe regelgeving. Zij zullen de totaalprijs voor een ticket inclusief bijkomende onvermijdbare kosten vermelden in al hun vormen van communicatie met potentiële bezoekers. De overkoepelende VVTP organisatie schaart zich achter de nieuwe regeling.

“Wij hopen dat theaterbezoekers vanaf 1 oktober bij het boeken direct een helder en duidelijk beeld krijgen van ticketprijs voor het bezoeken van een voorstelling, festival of concert”, laat Jort Vlam, directeur VTTP weten.

Bij de verkoop van concert-, theater- en festivalkaarten is door de Autoriteit Consument en Markt geconcludeerd dat de onvermijdbare bijkomende kosten vanaf 1 oktober in de kaartprijs moet worden gecommuniceerd. De podia zullen zorg moeten dragen voor een juiste weergave van de kosten in de (online) ticketsystemen, de producenten nemen de verantwoordelijkheid waar er door hen wordt gecommuniceerd over de prijs in hun verschillende promotiekanalen.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Laatste berichten

The Making of Hello Dolly! – Aflevering 4schedule 22 februari 2020, 19:27
Eerste castleden Hello Again aangekondigdschedule 22 februari 2020, 16:22
Nieuwe posters van live-action Mulanschedule 21 februari 2020, 19:13
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Hello Dolly!
Datum: 08-03-2020
Tijd: 15:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda