WMT presenteert Club Moulin: Roekeloos & Razend Romantisch

21 oktober 2019, 15:36 - Redactie
WMT presenteert Club Moulin: Roekeloos & Razend Romantisch

Van 21 tot en met 24 november verandert Theater De Storm voor even in de bruisende, Parijse nachtclub Club Moulin. Het Winterswijks Muziek Theater neemt bezoekers mee in een hartstochtelijk verhaal met roekeloze liefde, razende romantiek en jaloezie groen als absint. De musical Club Moulin speelt zich af in het Parijs van 1900. Te midden van kunstenaars, schilders, danseressen en andere excentriekelingen staat een zinderende nachtclub: Club Moulin. Het bruisende hart van Montmartre.

Ellis Wassink: "De jonge schrijver Christian (Sten Geerdink) gaat in Parijs op zoek naar inspiratie. Daar ontmoet hij de bekende Franse schilder Toulouse (Mark Wevers) en zijn vrije vrienden, die hem meenemen in hun Bohemian levensstijl. In Club Moulin ontmoet hij de ster van de show Satine (Frenie Houwers) en ze worden smoorverliefd op elkaar. Ik speel de rol van Nini, de beste danseres van Club Moulin. Ik ben enorm verbitterd omdat de betoverende Satine mijn plek heeft ingenomen en ik doe er alles aan om mijn oude plek als ster van de show weer terug te krijgen. Ik heb auditie gedaan voor deze rol omdat Nini in het nummer ‘Roxanne’ een prachtige Argentijnse tango danst. Ik dacht gelijk ‘haar wil ik zijn’."

De Zelhemse Wendy Plant speelt een van de nachtclubdanseressen van Club Moulin: "Het is een hartstochtelijk verhaal dat verteld wordt aan de hand van ’s werelds bekendste popnummers, waaronder het nummer Lady Marmalade dat ik samen met Dide Bras en Rozan Domhof mag zingen. Van de buitenkant lijkt het bruisende leven in de nachtclub allemaal pracht en praal, maar in werkelijkheid gaat er een andere wereld schuil waarin make-up het verval niet kan verbloemen. Op een gegeven moment komt een rijke hertog (Arno Oonk) in beeld die hele andere plannen heeft Harold Zidler’s (Mario Navis) nachtclub en haar grootste ster Satine."

Ook Irma Geurkink is een van de nachtclubdanseressen. “Het is een geweldig stuk met veel verschillende dansstijlen. Het is een en al show, heel sensueel en vol bekende nummers zoals ‘Like a Virgin’, ‘Rhythm of the Night’, ‘The Show Must Go On’ en het prachtige liefdesduet ‘Come What May’. Echt een aanrader.”

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda