Winterswijks Muziek Theater speelt Catch me if you can

schedule13 november 2017, 12:16 - Redactie
Winterswijks Muziek Theater speelt Catch me if you can

Met de swingende Broadway musical Catch me if you can heeft het Winterswijks Muziek Theater een primeur te pakken. Nog niet eerder werd deze musical in de Nederlandse theaters gespeeld. De musical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bekend van de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen. Catch me if you can is op 23, 24, 25 en 26 november te zien in Theater De Storm in Winterswijk.

Afdelingsvoorzitter Janneke Olthof: "Wij voelen wij ons ontzettend vereerd dat wij de rechten hebben gekregen om deze swingende musical te vertolken. Het is een echte Broadway musical met veel showdans, glitter, glamour en invloeden uit de Jazzmuziek. De musical is speciaal voor ons in het Nederlands vertaald. Het verhaal speelt zich af begin jaren ’60. De jonge, charismatische Frank William Abagnale Junior wordt op de luchthaven opgepakt door FBI-agent Carl Hanratty. Jarenlang vervalste Frank zijn papieren. Hij geeft zich onder meer uit als piloot, arts en advocaat. Hij omringt zich graag met mooie vrouwen en houdt er een dure levensstijl op na. De schone schijn spat werkelijk van het toneel en hij pakt iedereen in. Op theatrale wijze vertelt Frank zijn levensverhaal en neemt hij het publiek mee in deze feel-good musical voor het hele gezin".

De regie van deze musical is in handen van Jasper Korving, samen met Gerben Kruisselbrink het creatieve duo achter het Steengroeve Theater. "De film speelt zich af op vele locaties. Een hele klus om dat op het toneel goed over te brengen. We maken daarom dit jaar ook veel gebruik van projectie. De basis is de vertrekhal van het vliegveld, waar de musical begint en eindigt. Onze decorploeg heeft een enorm decor gebouwd waarbij de verschillende locaties uit de wanden van de terminals komen. Qua kleding en rekwisieten gaan we ook helemaal terug naar de jaren ’60. De tijd van typemachines en cheques, toen er nog geen mobiele telefoons en computers waren. Op die manier nemen we het publiek mee in het ongemak van die tijd en helpen we ze om het geklungel van de arme FBI inspecteur te begrijpen. Qua regie is het een uitbundig stuk, dat komt door de opzwepende muziek die erin zit. Dans is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en dat is ook in deze musical te zien. Er wordt zelfs getapt."

De zestienkoppige bigband die de musical muzikaal begeleidt, heeft er een pittige kluif aan volgens muzikaal leider Gerben Kruisselbrink. "Jazz, Latin, rock en ballads wisselen elkaar in een rap tempo af. Het is echte bigbandmuziek, met veel moeilijke jazz. We hebben dit jaar een orkest met veel blazers. Het zijn allemaal mensen die veel ervaring hebben met bigband- en jazzmuziek. Het is lastige muziek om te spelen, want deze muziek vliegt echt door alle toonsoorten. Ook voor het WMT is deze musical een uitdaging qua zangstijl. Jazz hebben we nog niet eerder gezongen en dat is toch echt wel wat anders dan musical- of popmuziek. De muziek is heel toegankelijk en ligt lekker in het gehoor. Maar er moet snoeihard gewerkt worden door de muzikanten en de zangers, die vaak ook nog volop dansen. Het publiek heeft daar echter geen last van, voor hen is het vooral genieten van een muzikaal feestje."

Catch Me If You Can is te zien van donderdag 23 tot en met zondag 26 november. Kaarten kosten €33,50 en zijn te koop via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl.

Foto's: Sanne Wevers

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Voorstelling: Anastasia
Locatie: Circustheater
Datum: 22-09-2019
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda