Winterswijks Muziek Theater gaat terug naar de flowerpowertijd met Hair

7 mei 2018, 10:07 - Redactie
Winterswijks Muziek Theater gaat terug naar de flowerpowertijd met Hair

Dit najaar brengt het Winterswijks Muziek Theater de bijzonder swingende musical Hair op de planken. Met bekende nummers als Aquarius, I got life, Hair en Let the sunshine in nemen de leden van het WMT en de live-band het publiek mee op een reis terug in de tijd van de flowerpower, vrije liefde en de Vietnamoorlog. De kaartverkoop voor HAIR is gestart.

In 1967 ging de musical voor het eerst in première op Broadway en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Voorzitter Bas Coumans: "De voorstelling is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika. Het verhaal gaat over de jonge Claus Hooperbukowski die het platteland verlaat om zich in de grote stad te melden voor zijn dienstplicht. In Central Park loopt hij echter een groep hippies tegen het lijf. Deze hippies relaxen en rebelleren voor wereldvrede en vrije liefde. Zij willen een onbezorgd leven en een gezonde planeet doorgeven aan volgende generaties. Idealen waar Claus tot dan toe nog geen mening over had. En dan ontdekt hij ook nog eens de geestverruimende middelen en de liefde."

Hair is geschreven als een ‘American Tribal Love-Rock Musical’ en bevat veel bekende nummers. "De musical heeft veel muziek klassiekers opgeleverd zoals Aquarius, I got life en Let the sunshine in. Voor publiek dat de jaren ’60 heeft meegemaakt is de musical een feest der herkenning. Maar ook jonger publiek herkent deze nummers gegarandeerd omdat de muziek regelmatig gebruikt wordt voor reclames en hedendaagse muzieknummers. De hele musical swingt van begin tot eind en ademt de sfeer van de relaxte sixties uit. Onder leiding van regisseur Jasper Korving en muzikaal leider Gerben Kruisselbrink geeft het WMT haar eigen draai en invulling aan deze swingende musical zodat het publiek zich helemaal onder kan dompelen in de flowerpowertijd. En om de sfeer vast te houden, zorgen wij na de voorstelling voor een passende afsluiting – zonder geestverruimende middelen – in het theatercafé", aldus Bas Coumans.

HAIR is te zien van donderdag 22 tot en met zondag 25 november in Theater De Storm.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda