Willemijn Verkaik zal optreden tijdens het 5 mei-concert op de Amstel

15 februari 2018, 10:09 - Redactie
Willemijn Verkaik zal optreden tijdens het 5 mei-concert op de Amstel

Willemijn Verkaik zal gaan optreden tijdens het jaarlijkse 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Naast Willemijn zullen Maan, CB Milton, Bastiaan Everink en Noa Wildschut gaan optreden. Zij zullen de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei feestelijk af gaan sluiten samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van gastdirigent Antony Hermus.

Ieder jaar verzorgt een groot Nederlands orkest het 5 mei-concert. Dit jaar is dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest dat in 2018 zijn 100-jarig bestaan viert. Met de Amstel als decor zorgt het voor een bijzondere ontmoeting van muzikaal talent. Het jaarthema voor zowel de nationale als de lokale herdenkingen en vieringen op 4 en 5 mei is verzet. Ook tijdens het 5-mei concert wordt invulling gegeven aan dit thema.

In aanloop naar het concert gaan de artiesten van het 5 mei-concert in gesprek met voormalige verzetsstrijders en veteranen over het thema vrijheid. Deze gesprekken vormen een bron van inspiratie voor de artiesten en worden op muzikale wijze vertaald en doorgegeven aan het publiek. Noa Wildschut, de pas 16-jarige topvioliste, zegt daarover: “De componist Messiaen schreef een muziekstuk terwijl hij gevangen zat in een Duits concentratiekamp. Desondanks hoor je zijn geestesvrijheid doorklinken in de tonen. Als het je lukt om je in zo’n dreigende situatie vrij te voelen, dan moet dat wel de ultieme vorm van vrijheid zijn.”

Het jaarlijkse 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam staat dit jaar in het teken van het thema verzet. De NOS zendt het 5 mei-concert rechtstreeks uit vanaf 20.30 uur op NPO 1. Het publiek kan het concert ook volgen langs de kaden van de Amstel.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda