Willeke Alberti opent vernieuwde zalen in Museum Speelklok

14 oktober 2016, 15:01 - Redactie
Willeke Alberti opent vernieuwde zalen in Museum Speelklok

Na weken van hard werken hebben Willeke Alberti en Arie Cupé eerder deze week als Na Druppel en De Mop, twee bekende personages uit de musical De Jantjes, de vernieuwde zalen van Museum Speelklok feestelijk geopend. In de vernieuwde zalen zijn nog meer instrumenten dan voorheen te zien én te horen. Ook was tijdens de opening van de vernieuwde zalen voor het eerst de Clay klok te zien voor het publiek.

In de vernieuwde zalen worden de magische zelfspelende muziekinstrumenten van het museum thematisch gepresenteerd om een beter beeld te geven van een bepaalde tijdsgeest of de oorspronkelijke setting. Je maakt een reis door een muzikale wereld uit vervlogen tijden. In de gestileerde Huiskamer springen de pronkstukken direct in het oog en bij het thema Speeldozen wordt de nadruk gelegd op de massaproductie.

Op het ouderwets gezellige Orgelplein zijn de straat- en buikorgels te zien en te horen in hun authentieke habitat. In het Danspaleis stap je de uitbundige entertainmentindustrie van eind 19e en begin 20e eeuw binnen; een spiegelzaal met gedimde lichten, bombastische muziek van gigantische dansorgels en het geluid van kleine orkestjes in de vorm van orchestrions verrassen iedere bezoeker.

Tijdens het 60-jarig bestaan heeft het museum zijn kans gegrepen om ook de gratis Muzikale Rondleiding, die al vanaf het allereerste begin wordt gegeven, in een nieuw jasje te steken. Deze rondleiding loopt door de vernieuwde vleugel en wordt gevuld met nieuwe klinkende verhalen, waardoor er een extra dimensie aan deze succesvolle tour wordt toegevoegd. De muziekinstrumenten komen hierdoor nog meer tot leven.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda