Willemijn Verkaik speelt in Wicked op West End tot eind juli

18 januari 2017, 12:39 - Redactie
Willemijn Verkaik speelt in Wicked op West End tot eind juli
Foto: Matt Crockett

Willemijn Verkaik speelt maandag 30 januari aanstaande haar première als groene heks Elphaba in Wicked op West End. De musical viert momenteel haar tienjarige verjaardag en Verkaik maakt onderdeel uit van de jubileumcast. Ze vertolkte de rol ruim 2000 keer eerder in Scheveningen, New York, Londen, Stuttgart en Oberhausen en is daarmee de eerste actrice in de geschiedenis van de productie die de rol in meer dan één taal speelde. Willemijn is tot en met eind juli als Elphaba in Londen te zien.

"In 2013 had ik al het genoegen om de rol van Elphaba in Londen te spelen en ik kan niet wachten om terug te keren naar het Apollo Victoria Theatre. Extra leuk is dat ik dit jaar ook mijn eigen tienjarige jubileum vier, aangezien mijn persoonlijke Wicked-reis in 2007 in Duitsland begon", aldus Willemijn .

Executive Producer (UK) Michael McCabe vult aan: "We are delighted to welcome Willemijn back to the London production of Wicked. Her unique journey with this show, which began with the German premiere production in 2007 and has subsequently seen her perform the role in three languages and in four countries, has enabled her to inhabit the character of Elphaba in a truly profound way. Her deeply felt, powerful and vocally thrilling performance is truly special and we are very happy that audiences in London will have the opportunity to experience it again."

Op haar resumé staan verder de rollen van Kala in Tarzan, Donna in Benny Andersson and Björn Ulvaeus Mamma Mia! en Amneris in Aida in Duitsland; Paulina in Women on the Verge of a Nervous Breakdown in Londen en de titelrol in de musical Elisabeth in Zwitserland. Ze zong de stem van Elsa in zowel de Nederlandse als Duitse versie van Frozen en ze is te horen op het originele Duitse cast album van Wicked. Daarnaast zong ze tijdens diverse concerten over de hele wereld.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda