West Side Story volgend jaar terug naar Nederland

7 december 2016, 19:20 - Redactie
West Side Story volgend jaar terug naar Nederland

TEC Entertainment brengt, na Jesus Christ Superstar, de Broadway musical West Side Story terug naar Nederland. Zestig jaar na de première keert de musical, met de originele Broadway choreografie van Jerome Robbins en een live-orkest, in December 2017 en Januari 2018 voor slechts vier weken terug naar Den Haag en Groningen.

West Side Story wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven. Vanaf de eerste noot tot de laatste adem is West Side Story een van de meest geliefde liefdesverhalen aller tijden. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. De filmversie werd bekroond met 10 Oscars en is nog altijd een van de meest succesvolle musicalverfilmingen aller tijden.

Het romantische verhaal van Shakespeare's Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama's van onze tijd.

West Side Story met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, zit vol onvergetelijke songs als Maria, Tonight, I Feel Pretty en Somewhere, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante oorspronkelijke Broadway choreografie van Jerome Robbins. De voorstelling wordt begeleid door een 18 koppig live-orkest.

De wereldtournee van West Side Story is te zien op 12 tot en met 30 december 2017 in het World Forum Theater in Den Haag en van 2 tot en met 7 januari 2018 in MartiniPlaza, Groningen.

Première
23 november 2025
Dernière
N.N.B.
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over West Side Story (2025)Ander nieuws over West Side Story (2025)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda