Muziektheater Spotlight brengt West Side Story in Bussum

21 maart 2017, 15:16 - Redactie
Muziektheater Spotlight brengt West Side Story in Bussum

Muziektheater Spotlight brengt na Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat over een aantal maanden de musical West Side Story. Het verhaal is nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. De filmversie werd bekroond met 10 Oscars en behoort tot de succesvolste musicalverfilming aller tijden.

Het romantische verhaal van Shakespeare ‘s Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama's van onze tijd. West Side Story met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, zit vol onvergetelijke songs als Maria, Tonight, I Feel Pretty en Somewhere.

De voorstelling wordt begeleid door een live band onder leiding van Kees Grobecker. Regie is in handen van Pauline van Eijk. West Side Story van Muziektheater Spotlight is op vrijdagavond 19 mei om 20:15 uur te zien in Spant Bussum.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda