West Side Story keert terug naar Broadway met Ivo van Hove als regisseur

schedule12 juli 2018, 21:55 - Redactie
West Side Story keert terug naar Broadway met Ivo van Hove als regisseur

West Side Story zal terug gaan keren naar Broadway. De nieuwe versie van de beroemde musical van Leonard Bernstein zal te zien zijn vanaf 10 december 2019, de officiële première staat gepland voor 6 februari 2020.

De productie zal worden geregisseerd door de Vlaamse toneel- en operaregisseur Ivo van Hove, de choreografie komt voor rekening van de Vlaamse choreograaf Anne Teresa De Keersmaeker.

"Het is een hele eer West Side Story op Broadway te mogen regisseren. Ik beschouw Bernsteins musical als een meesterwerk van de twintigste eeuw. In onze wereld waar gemeenschappen, culturen weer radicaal tegenover mekaar staan en er al te vaak naar geweld als oplossing wordt gegrepen, is deze musical meer dan ooit relevant. Ik ben ook ontzettend blij dat Anne Teresa De Keersmaeker dit samen met ons wil maken. Ik beschouw haar als één van de toonaangevende choreografen in de wereld. Het is voor het eerst dat in de VS een nieuwe choreografie wordt toegelaten", aldus de regisseur.

In welk theater op Broadway de musical te zien zal zijn is nog niet duidelijk.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Agenda

Show: Musical Sing-a-long
Locatie: Uitmarkt Amsterdam
Datum: 25-08-2019
Tijd: 21:15 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda