Wendy van Dijk en dochter bij eerste lessen musical opleiding Barrie Stevens

4 februari 2018, 20:22 - Redactie
Wendy van Dijk en dochter bij eerste lessen musical opleiding Barrie Stevens

Onder luid gegil en applaus trad Wendy van Dijk afgelopen zaterdag één van de studio's van Broadway Talents in Amsterdam binnen. Barrie Stevens lanceert deze nieuwe musical-opleiding in samenwerking met RTL Talent Academy en dit weekeind ging de opleiding voor jong talent met de eerste lessen van start.

De lang gekoesterde wens van de 73-jarige danser, acteur, choreograaf en regisseur van vele televisieshows en musicals werd werkelijkheid en een verrassingsbezoek van presentatrice en actrice Van Dijk maakte het feestje compleet.

Dat de actrice en presentatrice haar eerste stappen ooit zette als één van de eerste leerlingen van Barrie Stevens’ dansschool Dance Unlimited is minder bekend bij het grote publiek.

“Wendy kwam net van de middelbare school,” memoreert Stevens, die destijds direct het talent van de jonge Wendy zag. Haar ouders werkten op de markt en hadden niet het geld om deze opleiding voor hun dochter te betalen. Stevens zorgt voor een scholarship; Wendy mag op de dansschool komen werken en in ruil alle lessen volgen. Zo ziet zij kans de vierjarige opleiding in één jaar met succes af te ronden.

Stevens leerlingen van nu zaten vol vragen. Of Wendy niet in een musical wilde spelen en of ze niet even wil dansen. Op de eerste vraag gaf Lizzy, de dochter van Wendy antwoord: haar moeder kan eigenlijk niet zo goed zingen. Dat ze nog steeds professioneel kan dansen, liet Wendy de leerlingen zaterdag nog wel even zien.

Foto's: Andy Doornhein

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda