Warre Borgmans speelt hoofdrol in Scrooge de Musical

19 april 2018, 19:03 - Redactie
Warre Borgmans speelt hoofdrol in Scrooge de Musical
Foto: Luk Monsaert

Komend seizoen presenteert Music Hall Scrooge de Musical in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

Warre Borgmans zal in de musical de hoofdrol van Ebenezer Scrooge gaan spelen, voor Warre direct zijn eerste hoofdrol in een musical. "Dit wordt inderdaad mijn eerste hoofdrol in een musical en dat zorgt wel voor de nodige spanning, zeker als je de omvang van deze productie ziet én de kleppers die zich erover gaan ontfermen. Ik wil de producenten alleszins bedanken voor deze kans en het vertrouwen dat ze mij, als onervaren zanger, geven, want de rol van Scrooge lijkt me echt fantastisch om te spelen." aldus Warre. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt

Scrooge de Musical blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in A Christmas Carol op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Daarvoor zorgt een creatieve team bestaande uit Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé.

Frank Van Laecke en Allard Blom schrijven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeert de muziek in zijn eigen typische zwierige en lyrische stijl.

De regie is in handen van Cornelius Baltus, bekend van onder andere Tanz der Vampire, The Lion King en Chess. De choreografie zal worden bedacht door Vanni Viscusi, de decors en kostuums zijn het werk van Dan Potra. Zij worden aangestuurd door creatief producent Geert Allaert.

Verhaal

Ebenezer Scrooge is een bankier en wisselaar die bijna zijn hele leven alleen maar om geld heeft gegeven. Andere dingen, zoals vriendschap, liefde en familie, verafschuwt hij. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat hij Kerstmis kan vieren met zijn gezin, op voorwaarde dat hij op Tweede Kerstdag vroeger komt werken.

In zijn statige maar kille huis, krijgt Scrooge het schrikwekkende bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley, die hem waarschuwt voor zijn rusteloze lot als ronddwalend spook als hij zijn leven niet verandert. Om Scrooge tot inkeer te laten komen, krijgt hij het bezoek van de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis. Zij brengen hem tot inkeer en hij belooft zijn leven te veranderen. Scrooge wordt weer de vrijgevige, zachtaardige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda