Waitress met Willemijn Verkaik in de hoofdrol naar Nederlandse theaters

14 november 2019, 10:09 - Redactie
Waitress met Willemijn Verkaik in de hoofdrol naar Nederlandse theaters

Waitress, met Willemijn Verkaik in de hoofdrol van Jenna, is vanaf september 2020 te zien in de grootste theaters van Nederland. De musical wordt gebracht door MediaLane in samenwerking met de originele Broadway producenten Barry & Fran Weissler en de Theateralliantie.

Waitress is een musical gebaseerd op de Amerikaanse gelijknamige film van Adrienne Shelly uit 2007, met Keri Russell in de hoofdrol. De viervoudig voor een Tony Award-genomineerde musical is tot leven gebracht door een volledig vrouwelijk creatief team. Met de originele muziek en teksten van de zevenvoudig Grammy-genomineerde Sara Bareilles en een script door scenarioschrijver Jessie Nelson.

Iris van den Ende: "Ik ben ongelofelijk trots dat, na Broadway en West End, wij het vertrouwen van de Amerikaanse producent hebben gekregen om deze romantische comedy nu in Nederland te brengen. Het vertelt een verhaal waar vele vrouwen zich mee kunnen identificeren. Het zit vol humor en romantiek maar heeft zeker ook een scherp randje. De muziek is prachtige, moderne popmuziek en ik weet zeker dat Willemijn met haar talent en internationale ervaring ons omver gaat blazen."

Sara Bareilles: "Het is een droom die uitkomt om Waitress de wereld rond te zien reizen, het is meer dan ik ooit had kunnen bedenken! We zijn zo trots om het verhaal van Jenna te kunnen delen met een heel nieuw publiek en verwelkomen ze met open armen in de wereld van Waitress, met natuurlijk veel taart."

Willemijn Verkaik: "Toen ik in 2018 Waitress zag op Broadway dacht ik het al: wat zou het tof zijn als deze musical naar Nederland zou komen! Ik was altijd al weg van de muziek van singer-songwriter Sara Bareilles en vind het dan ook helemaal terecht dat ze voor deze musical genomineerd werd voor een Grammy. De vocaal veeleisende rol van Jenna te mogen spelen, een sterke vrouw die de obstakels in haar leven weet te overwinnen en uiteindelijk stevig op twee benen komt te staan, vind ik dan ook fantastisch. Ik kijk ernaar uit om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze hartverwarmende voorstelling."

In de onderstaande video zingt Willemijn What Baking Can Do uit Waitress.

Première
-
Dernière
-
Producent
MediaLane
Meer over WaitressAnder nieuws over Waitress
Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda