Voorstellingen Kleren maken de Keizer van het Brabants Muziek-Theater uitgesteld

25 maart 2020, 12:09 - Redactie
Voorstellingen Kleren maken de Keizer van het Brabants Muziek-Theater uitgesteld

Maandagavond kondigde de Nederlandse overheid nieuwe richtlijnen aan, waaronder een verbod op bijeenkomsten tot 1 juni. Voor regionaal musicalgezelschap Het Brabants Muziek-Theater en haar jeugdgroep Kleintje BMT betekenen de aangescherpte richtlijnen dat repetities de komende maanden niet kunnen doorgaan, met het uitstellen van de uitvoeringen van kindermusical Kleren maken de Keizer tot noodzakelijk gevolg.

Op zaterdag 6 juni zou de première van Kleren maken de Keizer plaatsvinden in theater De Enck in Oirschot. Maar nu repetities in groepsverband tot eind mei uitgesloten zijn, ziet Het Brabants Muziek-Theater geen andere mogelijkheid dan alle voorstellingen van haar jeugdproductie uit te stellen. Het gezelschap is met De Enck en Veghels theater De Blauwe Kei in gesprek over nieuwe speeldata voor Kleren maken de Keizer, voor de periode vanaf de herfstvakantie. Door de hectische tijden, ook bij de theaters, kan het enkele weken gaan duren voordat de nieuwe speeldata bekend zijn. Zodra er duidelijkheid is kunnen reeds gekochte kaarten kosteloos worden omgeruild voor een nieuwe datum.

De uitvoeringen van de musical The Visit die Het Brabants Muziek-Theater dit najaar met haar volwassenengroep in maar liefst acht Zuid-Nederlandse theaters op de planning heeft staan, lopen vooralsnog geen gevaar. “Met extra geplande repetities tijdens de zomervakantie en een tomeloze steun en inzet vanuit onze cast en achterban zetten we alles op alles om The Visit met de kwaliteit zoals ons publiek die van ons mag verwachten op de planken te brengen”, aldus voorzitter en producent Alexandra Peperkamp. De kaartverkoop voor deze eerste Nederlandse productie van de op Friedrich Dürrenmatts ‘Der Besuch der Alten Dame’ gebaseerde musical in oktober en november loopt dan ook door.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda