Volledige cast bekend voor Brits-Nederlandse productie Catch Me

20 juni 2017, 14:01 - Redactie
Volledige cast bekend voor Brits-Nederlandse productie Catch Me

Céline Purcell, Jorrit Ruijs en Ruud van Overdijk zijn te zien in de Brits-Nederlandse productie Catch Me. Samen met Steven Roox, John ter Riet en Jorien Zeevaart verzorgen ze twee staged readings van deze nieuwe musical die afgelopen najaar succesvol in première ging op West End. Catch Me is geschreven door Nederlander Arnoud Breitbarth en Brit Christian Czornyj.

Catch Me vertelt het verhaal van vijf vrienden die bijeenkomen om een groot verlies te verwerken. Regisseur Daniël Cohen werd geraakt door het verhaal en staat te popelen om met de cast aan de slag te gaan: "Het zijn zes van de meest getalenteerde en eigenzinnige zanger/acteurs van dit moment." De muzikale leiding is in handen van Gerbrand van Kolck.

Op 7 juli is de Engelstalige voorstelling twee maal te zien, om vier uur ’s middags en om acht uur ’s avonds voor Europese theaterproducenten. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor theaterfans die een voorstelling willen bijwonen.

"De muziek van deze jonge componisten stal mijn hart", vertelt Céline Purcell. "Het is heerlijk om nieuw materiaal te zingen. Ik werk graag mee om te kijken of we dit stuk na West End ook hier kunnen krijgen." Céline tekent nu voor de rol van Sarah. Zij rouwt om de dood van haar verloofde van Dean, die wordt gespeeld door Jorrit Ruijs. "Dit verhaal laat zien hoe relaties, zowel tussen geliefden, als tussen familieleden, vrienden of collega’s vaak door beide partijen verschillend wordt beleefd”, zegt Jorrit , die momenteel te zien is als Scar in The Lion King.

Jorrit werd gegrepen door de thematiek van Catch Me. "Het gaat over hoe alles twee kanten heeft. Een op het eerste gezicht zwaar thema, met mooie meerstemmige muziek en goeie dialogen, op zowel een serieuze als een absurde manier belicht."

Ruud van Overdijk, die onder meer de rol van Roger Davis in RENT speelde, neemt de rol van Harry, de beste vriend van Dean, voor zijn rekening. Steven Roox (Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje) en John ter Riet (Soldaat van Oranje, Wicked, Rent) spelen Dean’s collega en zwager.

Allen komen ze bijeen op de vooravond van de begrafenis van de 32-jarige Dean. Ze lachen, huilen en halen herinneringen op, maar een vraag blijft op de voorgrond: hoe heeft dit kunnen gebeuren? De vijf vrienden delen hun herinneringen en al snel wordt duidelijk dat ze Dean niet zo goed kennen als ze dachten. Geheimen worden onthuld en waarheden komen boven, relaties komen onder druk en illusies vallen in duigen. In de tweede akte komt Deans kant van het verhaal aan bod. Maar de vraag die zijn vrienden niet uit hun hoofd kunnen zetten ("Waarom?") kan nooit worden beantwoord.

De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door Arts Council England en Stichting Melanie.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda