Volgende maand American Idiot van Oberon Theaterproducties

24 september 2020, 11:57 - Redactie
Volgende maand American Idiot van Oberon Theaterproducties

Oberon Theaterproducties brengt, als eerste in Nederland, de musical American Idiot naar het theater. Gedurfd, luidruchtig en energiek, dat is American Idiot. Het gelijknamige punkrock album van Greenday uit 2004 stond in alle hitlijsten.

De productie zou eigenlijk begin april worden opgevoerd maar dit kon vanwege het coronavirus uiteraard niet doorgaan. American Idiot zal nu op het toneel tot leven worden gebracht op zondag 18 oktober.

Verhaal

American Idiot gaat over een jonge anti-held, Johnny, de Jesus van de buitenwijk zoals hij zichzelf noemt. Samen met zijn twee vrienden, Will en Tunny, zoekt hij naar een leven voorbij het saaie, zieldodende bestaan van de buitenwijk. Johnny vertrekt naar de grote stad en wordt verliefd op Hoeheetzenou, een onweerstaanbare en onvoorspelbare jonge vrouw. Tegelijkertijd vindt hij zijn heil in harddrugs. Tunny vindt zijn roeping in het leger, maar raakt fysiek als mentaal beschadigd tijdens een missie. Ondertussen blijft Will thuis achter met zijn zwangere vriendin. Hij raakt depressief, moedeloos en lijkt niet meer in staat te zijn om van zijn bank af te komen. Elk van de vrienden moet zijn balans zien te vinden tussen razernij en liefde; een conflict dat een hele generatie definieert.

De musical American Idiot is op 18 oktober twee keer te zien in Taqa Theater de Vest in Alkmaar.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda