Vlaamse musicalwereld neemt single op voor Rode Neuzen Dag

18 november 2018, 18:17 - Redactie
Vlaamse musicalwereld neemt single op voor Rode Neuzen Dag

50 muzikanten, 75 zangers en 9 bekende musicalartiesten doken de studio in voor de opname van Falling Slowly, de hit van Glen Hansard en Markéta Irglová uit de film Once. De opbrengst van de single gaat integraal naar Rode Neuzen Dag, om jongeren met psychische problemen de hulp te bieden die ze nodig hebben.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Belfius en Q-music dat het taboe rond psychische problemen wil doorbreken en geld wil inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Ook het Vlaamse musicallandschap wil hen een hart onder de riem steken. Vandaar het initiatief om de Oscarwinnende hit van Glen Hansard en Markéta Irglová uit de film Once nieuw leven in te blazen.

"Als er nu één taal is die mensen kan bewegen, is het wel die van de muziek. Het feit dat we met deze single jongeren met psychische klachten kunnen helpen, versterkt dat idee alleen maar", zegt Manu Jacobs, initiatiefnemer van het project. Op de single zijn negen bekende musicalartiesten te horen: Hans Peter Janssens, Ann Van Den Broeck, Sébastien De Smet, Thomas Van Goethem, Elke Buyle, Laurenz Hoorelbeke, Koen Van Impe, Ann De Winne en Maaike Boerdam.

De deelnemende koorleden waren musicalliefhebbers die verzameld werden via de vele Vlaamse musicalgezelschappen (zoals BSO-producties, Bohemian Productions, Belcanto Gezelschap, KotéKoer vzw,...). De orkestmuzikanten werden verzameld via o.a. AMOR (Antwerps Musical ORkest) en het Academisch Orkest van Mortsel.

Op 1 en 2 december wordt de single verkocht in de tuincentra Van Uytsel (Kontich) en Claes (Edegem). Ze zijn ook te vinden in verschillende verkooppunten, via de webshop en op Itunes. De single kost vijf euro.

Via: Knack.be

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda