Vincent Paterson regisseur van nieuwe Nederlandse musical ONE

28 november 2016, 12:32 - Redactie
Vincent Paterson regisseur van nieuwe Nederlandse musical ONE

De Amerikaan Vincent Paterson is aangetrokken als regisseur van de geheel nieuwe Nederlandse musical ONE die vanaf eind 2018 zal zijn te zien. Dat hebben de producenten bekend gemaakt.

De biografie van de uit Los Angeles afkomstige Vincent Paterson is vrijwel niet samen te vatten op één A4. Hij heeft regie en choreografie verzorgd voor film (onder meer van Lars Von Trier), theater (onder andere VIVA! ELVIS van Cirque du Soleil in Las Vegas), opera, videoclips, televisie en commercials, zowel in de Verenigde Staten als in Europa (o.a. Cabaret in Berlijn en Evita in Wenen).

De meest opvallende samenwerkingen had Paterson echter met Madonna en Michael Jackson. Hij creëerde de Blond Ambition Tour voor Madonna. De film Truth or Dare is gebaseerd op deze tour. Ook het legendarische Marie Antoinette Vogue-optreden bij MTV, komt uit de koker van Paterson. Daarnaast werkte hij maar liefst 15 jaar samen met de King of Pop, Michael Jackson. Vincent Paterson stond aan de basis van de bekende BAD Tour, maar ook Smooth Criminal en Blood on the Dance Floor en talloze andere videoclips en live optredens, zoals de Grammy Awards en de vermaarde ‘half time show’ tijdens de Superbowl.

ONE zal te zien zijn in The LightTheatre, een nieuw theater dat speciaal voor de voorstelling wordt ontworpen en gebouwd. In samenwerking met het Belgische bedrijf Dirty Monitor wordt door middel van video-mapping een 'All Around Scenery' concept ontwikkeld. De entree, 30 meter diep en 50 meter breed wordt daarnaast ook ingezet om andere kunst- en cultuurprojecten onder de aandacht te brengen. Verder komen er een theatercafé en een bijzonder restaurant met een spectaculair uitzicht.

Verhaal

ONE vertelt het verhaal van volmaakte liefde en eenheid tussen twee mensen en speelt zich af tijdens de bouw van de Grote Piramide van Cheops. De piramide van Cheops is het laatst overbleven mysterie uit te klassieke oudheid. ONE is een nieuwe musical die op een revolutionaire wijze wordt uitgevoerd en zich fundamenteel van het huidige aanbod onderscheidt. Het publiek is geen toeschouwer, maar bevindt zich in het centrum van de actie.

Het script van ONE is van de hand van Roelof Pieters, terwijl Edwin Schimscheimer de muziek heeft gecomponeerd. De orkestratie ligt in handen van Steve Willaert. Als executive producer is Willem Metz aangetrokken, die verantwoordelijk was voor meer dan 45 producties bij Stage Entertainment en tevens lid was van het internationale management team van het bedrijf.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda