Vic Swerts en 3d investors nieuwe aandeelhouders van Studio 100

9 februari 2020, 10:04 - Redactie
Vic Swerts en 3d investors nieuwe aandeelhouders van Studio 100

De aandeelhouders van Studio 100 - Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity - waren op zoek naar een vierde aandeelhouder die het lange termijn groeiplan van het bedrijf kan ondersteunen. Met Vic Swerts en 3d investors haalt Studio 100 twee gereputeerde Vlaamse lange termijn investeerders aan boord die sterk geloven in de groeistrategie van het bedrijf en het ondernemerschap van het management team.

Vanuit hun eigen ervaring in het bouwen van internationale bedrijven, zijn beide investeerders verheugd hun schouders te kunnen zetten onder de verdere groei van Studio 100. Net als Soudal werd ook Studio 100 in het verleden reeds bekroond tot Onderneming van het Jaar.

"Wij zijn sterk onder de indruk van de creativiteit, ambitie én ondernemerschap waarmee Hans, Gert en hun team Studio 100 de afgelopen 25 jaar op de kaart gezet hebben als dé referentie voor familie-entertainment. We kijken ernaar uit om het sterke management team bij Studio 100 te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe markten.”, aldus Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal, "Met deze investering tonen we opnieuw ons vertrouwen in ambitieus Vlaams ondernemerschap. Onze knowhow heeft duidelijk heel wat potentieel op Europese markten en ver daarbuiten. Er is bovendien heel wat meer buitenland dan binnenland!"

Frank Donck, managing director bij 3d investors, voegt toe: "Studio 100 is uitgegroeid tot een unieke onderneming met een sterke reputatie door zichzelf voortdurend heruit te vinden en over de grenzen heen te kijken. Als lange termijn investeerders geloven we bovendien heel sterk in partnerships gebaseerd op ondernemerschap en gezond verstand. We zijn dan ook bijzonder enthousiast samen met de familie Swerts tot het kapitaal van Studio 100 te kunnen toetreden.”

Hans Bourlon & Gert Verhulst: "We heten Vic Swerts en Frank Donck van harte welkom bij Studio 100. Beiden zijn solide partners die resoluut kiezen voor een lange termijn investering en sterk partnership. Hun visie van groei en innovatie sluit perfect aan bij onze toekomstplannen. "

Didier Beauvois, Head of Corporate banking and member of the Executive Board BNP Paribas Fortis: ”De basis van onze jarenlange constructieve samenwerking met Studio 100 is onze gedeelde passie voor entrepreneurship en het geloof in lange termijn meerwaardecreatie; waarden die ook door Vic Swerts en Frank Donck hoog in het vaandel gedragen worden. We verwelkomen hen van harte en kijken ernaar uit om samen de internationale groei van Studio 100 te ondersteunen”

Vic Swerts (via zijn familieholding Jonelinvest) en 3d investors nemen respectievelijk een belang van 17% en 8%. Na de transactie zullen elk van de huidige drie aandeelhouders ongeveer 25% behouden.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda